Ciorbă de perişoare

1. Carnea se spală, se taie şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Bucăţile de carne cu os se pun la fiert în 1,5-2 l de apă cu un praf de sare. Se spumează şi se adaugă ceapa verde, morcovii, ţelina, păstârnacul şi rădăcina de pătrunjel, toate curăţate, spălate şi tăiate. Se spumează din nou, […]

Sote de spanac cu friptură de miel

1. Spanacul se spală în mai multe ape şi se opăreşte în apă clocotită cu jumătate linguriţă de sare. Se scoate apoi cu o strecurătoare, se lasă la scurs, se toacă şi se aşază într-un vas termorezistent uns cu unt şi presărat cu pesmet. Deasupra se pune restul de unt tăiat cubuleţe, usturoiul tocat mărunt […]

Aperitiv cu brânză şi peşte

1. Brânza proaspătă se pasează şi se amestecă apoi cu untul frecat spumă, smântâna, parmezanul ras, sare şi piper după gust. Se separă puţină cremă din această compoziţie şi se păstrează pentru ornat. 2. Separat, într-un alt castron, se freacă spumă untul la care se adaugă gălbenuşurile trecute prin sită, laptele şi somonul tăiat fâşii. […]

Tartă cu ou şi spanac

1. Untul tăiat cubuleţe, sarea, oul, brânza şi coriandrul se pun în făină. Se frământă rapid, se acoperă cu o folie şi se lasă la rece 30 de minute. 2. Trei sferturi din aluat se întinde într-o foaie şi se pune în tava tapetată cu hârtie de copt. Se ridică aluatul pe marginea formei, se […]

Ouă umplute şi rulouri de şuncă

1. Castraveciorii se taie felii şi se lasă la scurs, roşiile se taie în jumătăţi şi se curăţă de seminţe, iar morcovul şi ridichile se taie felii. 2. Ouăle se curăţă şi se taie pentru a se putea umple. Se pot taia pe lung în jumătăţi, se poate scoate numai un sfert de ou sau […]

Corăbioare cu brânză

1. Făina cernută cu praful de copt şi amidonul se frământă rapid cu untul tăiat cubuleţe, gălbenuşul, un praf de sare şi iaurtul. Se pune aluatul într-o folie şi se lasă la rece 30 minute. 2. Se împarte aluatul în 6 şi se pune în forme mici. Se pun apoi formele la copt în cuptorul […]

Prăjitură cu ananas

1. Se alege o formă rotundă cu diametrul de 20-22 cm şi se tapetează cu hârtie de copt. Se unge cu puţin unt şi se aşază, pe fundul tăvii, un strat din rondele de ananas. Restul ananasului din compot se taie cubuleţe. 2. Se bat spumă ouăle cu zahărul, apoi se adaugă untul înmuiat, făina […]

Cocteil exotic

1. Se păstrează câte două sau trei bucăţi mai mari de ananas pentru ornat, iar restul se taie cubuleţe mici. 2. Toate ingredientele, păstrate la rece, se pun într-un shaker sau se mixează timp de 10 minute. Se toarnă apoi în pahare şi se ornează cu bucăţi de ananas. 3. Se serveşte imediat.

Salată cu perişoare de pui

1. În carnea tocată se pune ceapa tăiată mărunt, pătrunjelul verde, oul crud, o jumătate linguriţă de sare şi puţin piper. Se amestecă bine şi se formează perişoare, care se pun într-o tigaie încinsă cu ulei şi se prăjesc, până se rumenesc frumos. Se pun apoi pe o hârtie absorbantă la scurs. 2. Separat, într-o […]

Salată Niçoise

1. Fasolea verde se înăbuşă într-o crăticioră cu o jumătate pahar cu apă şi un praf de sare, cartofii se fierb în apă cu sare, iar conservele se desfac şi peştele se lasă la scurs. Salata verde se curăţă, se spală şi se lasă deoparte. 2. Într-un castron mai mare se pun fasolea fiartă, măslinele, […]