Supă de ceapă

1. Ceapa se curăţă, se spală şi se taie solzişori. Se dă cu un praf de sare şi se pune la foc cu puţin unt. Se lasă foarte puţin, doar cât să se înmoaie ceapa şi se stinge cu vin. Se acoperă şi se fierbe înăbuşit 5 minute. 2. Separat, într-o oală cu 2 litri […]

Rondele de ceapă în aluat de bere

1. Cepele se curăţă şi se opăresc 5 minute în apă cu sare. Se scot uşor să nu se deformeze şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. 2. Gălbenuşurile, făina, amidonul, boiaua de ardei, berea, o linguriţă rasă de sare, un vârf de cuţit de zahăr şi puţin piper se amestecă bine, până se obţine […]

Ceapă umplută

1. Cepele se curăţă şi se opăresc 15 minute în apă cu sare. Se lasă la scurs, apoi se taie câte un căpăcel şi se curăţă miezul, lăsând doar câte două foi la fiecare ceapă. 2. Jumătate din cantitatea de miez se toacă mărunt şi se căleşte în 2 linguri de unt. Se adaugă morcovul […]

Prăjitura Mickey

1. Pentru copt, se pregătesc două forme rotunde de 5-6 cm şi o formă mare de 20-22 cm. Iaurtul se freacă sau se mixează cu zahărul, ouăle şi uleiul adăugat treptat. (Pentru măsurarea uleiului, zahărului şi făinei se foloseşte aceeaşi măsură ca pentru iaurt.) Se presară apoi câte puţină făină cernută cu praful de copt […]

Rulouri din piept de pui cu legume

1. Carnea se desface în felii subţiri care să se poată rula. Se stropesc cu zeamă de lămâie, se condimentează cu sare, piper şi rozmarin, se lasă la rece jumătate de oră. 2. Cartofii se fierb, iar morcovii se călesc în unt. Cartofii pasaţi se amestecă cu 50 g unt, caşcavalul ras, morcovii, sare şi […]

Ruladă cu varză

1. Şniţelele se bat cu ciocanul să se aplatizeze cât mai mult, se dau cu un praf de sare şi piper şi se lasă deoparte. 2. Pentru compoziţia de umplutură, ceapa tocată, usturoiul, carnea şi varza tocată se călesc într-o tigaie cu puţin ulei. Se condimentează cu sare şi piper, iar când se răceşte compoziţia […]

Ruladă cu dulceaţă de cireşe

1. Se bat albuşurile cu 2 linguri de zahăr şi zahărul vanilat, până se topeşte tot zahărul şi se obţine o spumă densă, care nu se desprinde de pe tel. 2. Separat, se bat gălbenuşurile cu restul de zahăr, apoi se amestecă uşor cele două compoziţii, adăugând treptat şi făina cernută cu amidonul. Se toarnă […]

Inimioare glazurate

1. Se desface aluatul şi se lasă la decongelat, iar cuptorul se încinge. Brânza proaspătă se paseasă şi se mixează cu 2 gălbenuşuri şi ciocolata rasă. 2. Se întinde aluatul într-o foaie subţire de 4-5 mm şi se taie în formă de inimioare. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt şi se aşază jumătate […]

Tort inimioară

1. Se bat ouăle cu zahărul şi zahărul vanilat. Se adaugă treptat făina, se amestecă uşor şi se toarnă într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină (ar fi ideal ca tava să fie în formă de inimă). Se coace la foc potrivit aproximativ 45 de minute. 2. Gelatina se lasă la înmuiat în […]

Gogoşi pentru copii

1. În făina cernută se formează o adâncitură în care se pun pe rând ouăle şi sarea. Se amestecă uşor cu furculiţa după fiecare ou, apoi se adaugă zahărul, scorţişoara şi untul tăiat cubuleţe. Se amestecă în continuare şi se frământă rapid, până se omogenizează. Aluatul obţinut se acoperă cu o folie transparentă şi se […]