Prăjitură cu ciocolată şi alune

1. Ciocolata se rade şi se topeşte cu untul tăiat cubuleţe la bain-marie. Se lasă deoparte să se răcească şi se mai amestecă din când în când. 2. Într-un castron mare se bat spumă albuşurile cu 100 g zahăr, iar gălbenuşurile se bat cu restul de zahăr, până când se topeşte tot zahărul. 3. Se […]

Prăjitură cu mac, brânză dulce şi caise

1. În laptele călduţ se dizolvă drojdia, zahărul şi o lingură de făină, şi se lasă deoparte, la crescut. 2. Într-un lighenaş cu 300 g făină cernută se pun maiaua crecută, un praf de sare şi untul înmuiat. Se amestecă, apoi se trece aluatul pe o planşetă presărată cu 2 linguri de făină şi se […]

Canelloni cu piept de pui

1. Într-o tigaie încinsă cu ulei, se căleşte foarte puţin ceapa tocată mărunt şi se stinge cu puţină supă sau apă. Se înăbuşă puţin, se adaugă carnea tocată şi se amestecă până se căleşte toată carnea. Se pun câteva linguri de supă şi se condimentează cu sare, piper, busuioc, tarhon şi usturoi pisat. Când scade […]

Paste gratinate cu roșii

Aceste paste gratinate cu roșii sunt gata într-o oră și ies foarte bine, chiar dacă nu te pricepi în bucătărie. 1. Pastele se fierb în apă cu un praf de sare şi puţin unt, respectând timpul indicat pe ambalaj. Se trec apoi printr-un jet de apă rece şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. 2. […]

Lasagne cu roşii şi carne tocată

1. Pastele se fierb conform indicaţiilor de pe ambalaj şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. 2. Carnea şi ceapa tocată mărunt se călesc în 2 linguri de unt. Se adaugă pasta de tomate dizolvată în 100 ml de vin, rozmarinul, sare şi piper după gust. Se amestecă uşor la foc mic, până ce scade […]

Plăcinte cu fructe

1. Praful de budincă se dizolvă în 2-3 linguri de lapte rece, apoi se toarnă treptat restul de lapte fierbinte, amestecând continuu, la foc mic, până se îngroaşă. După 5 minute, se adaugă gălbenuşul şi se lasă deoparte. 2. Caisele se taie felii. Aluatul se întinde în două foi mari de 30×30 cm şi se […]

Musaca de cartofi cu ciuperci

1. Cartofii se spală şi se fierb în apă cu un praf de sare. Se scurg, apoi se curăţă de coajă şi se taie felii. 2. Ciupercile se călesc în unt cu ceapa tăiată solzişori şi usturoiul tocat mărunt. Se amestecă uşor şi se condimentează cu sare şi piper. 3. Într-un vas uns cu ulei […]

Supă de mânzat

1. Carnea se spală, se taie bucăţi şi se lasă jumătate de oră în apă rece. Se scurge apoi şi se pune la fiert într-o oală cu 3 l de apă. După primele clocote se spumează sau se schimbă apa şi se fierbe la foc mic. 2. După jumătate de oră se adaugă ceapa, morcovii, […]

Plăcintă cu cremă de vanilie

1. Aluatul de plăcintă se desface şi se lasă la decongelat, iar cuptorul se încălzeşte. Se împarte aluatul şi se întinde în două foi de 3-4 mm grosime, care se coc pe rând în cuptorul bine încins, aproximativ 20 de minute. Jumătate din lapte se fierbe cu vanilia, iar restul de lapte se păstrează rece. […]

Tort cu frişcă şi ananas

1. Se bat ouăle cu zahărul şi 5 linguri de apă caldă, până se topeşte tot zahărul şi se obţine o cremă de consistenţa smântânii. Se adaugă untul înmuiat, făina cernută cu praful de copt şi migdalele. Se amestecă uşor, se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace la foc potrivit […]