Aperitiv cu peşte şi legume
1. Legumele se curăţă, se spală şi se pun la fiert în apă cu sare, piper boabe şi oregano. Se fierb 30 minute, apoi se scot şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. În supa rămasă, se pune la fiert şi peştele. Se adaugă zeama de lămâie şi se fierbe la foc mic, 15-20 minute. […]
Dovlecei cu brânză şi smântână
1. Dovleceii se spală, se curăţă şi se fierb acoperiţi, în apă cu sare, doar 10 minute. Se lasă apoi la scurs şi se taie rondele. Brânza proaspătă se amestecă cu telemeaua, ouăle bătute cu smântână, sare, piper şi mărar. 2. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se aşază straturi alternative de dovlecei şi […]
Cremă cu frişcă şi cireşe
1. Gelatina se lasă la înmuiat în apă rece. Cireşele se spală, se curăţă de sâmburi şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Cele mai frumoase cireşe se păstrează pentru ornat. 2. Se amestecă, la bain-marie, smântâna cu mierea şi zahărul vanilat. Se bate energic şi treptat se adaugă gelatina înmuiată. Se ia de pe […]
Gogoşi cu cireşe
1. Cireşele se spală, se curăţă de sâmburi şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Drojdia de bere şi o linguriţă de zahăr se dizolvă în puţin lapte călduţ. Se toarnă apoi în făina cernută şi se amestecă cu restul de lapte în care s-a dizolvat zahărul şi un praf de sare. Când se obţine […]
Prăjitură cu cireşe
1. Mai întâi, se pregăteşte aluatul nisipos. Se freacă untul cu un praf de sare, zahărul pudră şi zahărul vanilat, apoi se adaugă făina şi se frământă până se omogenizează. Se acoperă cu o folie transparentă şi se lasă la rece jumătate de oră. Cireşele se spală, se curăţă de sâmburi şi se lasă la […]
Prăjituri cu cremă de unt şi nucă de cocos
1. Se freacă untul cu zahărul, apoi se adaugă pe rând ouăle şi făina cernută cu praful de copt şi cacaua. Se toarnă aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 25-30 minute. Blatul copt se scoate din tavă şi se lasă la răcit. 2. Pentru […]
Ruladă cu îngheţată
1. Se bat spumă albuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat. Se adaugă gălbenuşurile, făina şi cacaua. Se amestecă uşor, se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 8-10 minute. 2. Blatul copt se răstoarnă pe un şervet stropit cu apă. Imediat se scoate hârtia şi […]
Îngheţată cu frişcă şi căpşuni
1. Se bat la bain-marie albuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat, apoi se adaugă gălbenuşurile şi romul. Se bate în continuare până se obţine o cremă spumoasă de consistenţa smântânii. Se lasă să se răcească şi se împarte în două. 2. Jumătate din compoziţie se amestecă cu 300 ml frişcă bătută, iar cealaltă parte cu […]
Cartofi la cuptor cu cremă de brânză
1. Cartofii se curăţă, se spală şi se taie felii. Se pun într-o tavă unsă cu ulei şi se condimentează cu sare şi piper. Se adaugă untul tăiat cubuleţe şi se amestecă uşor, să se acopere uniform toţi cartofii cu un strat de unt. Se coc în cuptorul încins, la foc iute, 30-40 minute. În […]
Cartofi copţi
1. Se aleg 8 cartofi mari sau 12 cartofi mijlocii. Se spală foarte bine şi se fierb 20-25 minute. Se lasă puţin să se răcească şi se taie în jumătăţi. 2. Fiecare jumătate de cartof se unge pe partea tăiată cu puţin unt, apoi se presară puţină sare şi câteva boabe de chimen. Între jumătăţile […]