Supă de cartofi cu smântână

1. Toate legumele se curăţă şi se spală. Morcovii, ceapa şi păstârnacul se taie în sferturi şi se pun la fiert în 1,2-1,5 l de apă cu un praf de sare. Se acoperă şi se lasă să fiarbă 15-20 minute. 2. Se adaugă cartofii curăţaţi şi spălaţi. Se acoperă şi se fierbe în continuare, aproximativ […]

Coşuleţe crocante cu cremă de lămâie

1. Se freacă untul cu zahărul şi puţină sare, apoi se adaugă zeama şi coaja de lămâie. Treptat, se adaugă făina şi se frământă rapid. Se acoperă aluatul cu o folie transparentă şi se lasă la rece jumătate de oră. 2. Se iau bucăţi mici de aluat şi se întind în suluri subţiri, care se […]

Plăcintă cu cremă de lămâie şi stafide

1. Se freacă untul cu zahărul pudră şi un praf de sare, apoi se adaugă oul, stafidele macerate în rom şi treptat făina. Se frământă rapid un aluat, care se acoperă cu o folie transparentă şi se lasă la rece o oră. 2. Se întinde aluatul într-o foaie groasă de 3-4 mm şi se pune […]

Plăcintă cu rubarbă

1. Se bat spumă albuşurile cu zahărul tos şi zeama de lămâie, până se topeşte tot zahărul şi se obţine o spumă densă ca pentru bezele. Se adaugă gălbenuşurile, nuca tocată şi, în ploaie, făina cernută. Se amestecă uşor, apoi se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace, la foc potrivit, […]

Spaghete cu pui şi ciuperci

1. Spaghetele se fierb în apă cu sare, respectând modul de preparare indicat pe ambalaj. Se trec apoi printr-un jet cu apă rece şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. 2. Pieptul de pui se spală şi se taie cubuleţe. Se prăjeşte într-o tigaie cu ulei, până se rumeneşte frumos pe toate părţile. Se adaugă […]

Salată de paste cu roșii

Salata de paste cu roșii este o cină simplă, rapidă și sățioasă pe care trebuie să o încerci și tu. Rețeta e foarte simplă! 1. Pastele se fierb în apă cu sare, respectând timpul indicat pe ambalaj. Se trec apoi printr-un jet cu apă rece şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Toate legumele se […]

Budincă din paste cu ardei gras

1. Pastele se fierb în apă cu sare, respectând timpul indicat pe pachet. Se trec apoi printr-un jet cu apă rece şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. 2. Ardeii graşi se spală, se curăţă şi se taie cubuleţe. Se călesc forte puţin în unt şi se condimentează după gust cu sare, piper, boia dulce […]

Tarte cu cremă de vanilie

1. Se amestecă făina cu gălbenuşul bătut cu zahărul pudră şi un praf de sare, apoi se adaugă smântâna şi untul tăiat cubuleţe. Se frământă rapid un aluat, se acoperă cu o folie transparentă şi se lasă la frigider jumătate de oră. 2. Se împarte aluatul în 12, apoi se întinde şi se pune în […]

Mâncare de dovlecei cu ruladă de pui

1. Legumele se curăţă şi se spală. Dovleceii se taie felii, ceapa şi usturoiul se toacă mărunt, iar roşiile se taie cubuleţe. 2. Ceapa se căleşte uşor în ulei încins, apoi se stinge cu 2-3 linguri de apă şi se înăbuşă. Se pun apoi dovleceii şi se fierb 10-15 minute. Se adaugă roşiile, usturoiul, seminţele […]

Chiftele din dovlecei

1. Dovleceii se spală, se curăţă şi se dau pe răzătoarea cu orificii mari. Se pun într-un castron şi se presară cu puţină sare. Se lasă deoparte jumătate de oră, apoi se storc şi se pun în alt castron. Se adaugă oul bătut cu făina, caşcavalul ras, mărarul tocat mărunt şi puţin piper. Se amestecă […]