Tort cu cremă de brânză dulce şi căpşuni
1. Se bat spumă albuşurile cu zahărul, zahărul vanilat şi 4 linguri de apă rece. Se amestecă cu gălbenuşurile bătute cu margarina, apoi se adaugă, în ploaie, făina cernută cu praful de copt, amestecând uşor. Se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul dinainte încins, la foc potrivit, 25-30 […]
Prăjitură cu cremă de ciocolată albă şi căpşuni
1. Se bat ouăle cu zahărul şi zahărul vanilat, până se topeşte tot zahărul şi se obţine o cremă groasă. Se adaugă margarina frecată spumă, nucile, apoi treptat făina cernută cu praful de copt şi cacaua. Se amestecă uşor şi se toarnă într-o tavă dreptunghiulară tapetată cu hârtie de copt. Se coace în cuptorul încins, […]
Tarte cu cremă de vanilie şi căpşuni
1. Din făina cernută, oul bătut şi margarina frecată cu zahărul pudră şi zahărul vanilat se frământă rapid un aluat. Se acoperă cu o folie transparentă şi se lasă la rece 2 ore. 2. Se întinde aluatul şi se pune în formele de tartă. Se coace în cuptorul bine încins, aproximativ 15 minute. Se lasă […]
Brioşe cu ciocolată
1. Ciocolata pentru aluat se rade, se pune într-un ibric şi se topeşte în puţin unt, la foc mic. 2. Restul de unt se freacă spumă cu zahărul şi ouăle adăugate pe rând, apoi se amestecă uşor cu ciocolata topită, smântâna şi cacaua cernută cu făina. Când se obţine un aluat omogen se toarnă în […]
Tartă cu pere
1. Se freacă untul cu zahărul, apoi se adaugă făina cernută şi 2-3 linguri de apă rece. Se frământă până se omogenizează, se acoperă cu o folie transparentă şi se lasă la rece o jumătate de oră. 2. Se întinde aluatul într-o foaie subţire şi se pune în tava unsă cu unt şi tapetată cu […]
Chec cu miere şi cacao
1. Se freacă untul cu mierea de albine, iar ouăle se bat cu zahărul până se topeşte tot zahărul şi se obţine o cremă groasă de consistenţa smântânii. 2. Se amestecă uşor cele două compoziţii şi se adaugă treptat făina cernută cu praful de copt. Se toarnă în forma unsă cu unt şi tapetată cu […]
Plăcintă de mere
1. Se freacă untul cu zahărul, apoi se adaugă ouăle, laptele şi făina cernută cu praful de copt. Se amestecă rapid şi se frământă până se obţine un aluat omogen, care se acoperă cu o folie transparentă şi se lasă la rece o oră. 2. Pentru umplutură, merele spălate şi curăţate de coajă se dau […]
Plachie de peşte
1. Peştele se spală, se taie bucăţi potrivit de mari şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Se stropeşte cu zeamă de lămâie şi se condimentează cu sare şi piper. Se lasă 5 minute deoparte, apoi se trece prin făină şi se prăjeşte în ulei încins, la foc potrivit, doar câte 3-4 minute pe fiecare […]
Musaca cu peşte
1.Peştele se spală, se taie bucăţi şi se tapetează cu un şervet absorbant. Se stropeşte apoi cu zeamă de lămâie şi se condimentează cu piper. Usturoiul se pisează cu jumătate linguriţă de sare şi se freacă cu 2 linguri de ulei. Se răstoarnă într-un castron şi se amestecă uşor cu ardeiul iute fin tocat, ulei […]
Supă de legume
1. Se spală şi se curăţă toate legumele. Prazul se taie rondele, iar restul legumelor se taie cubuleţe. 2. Într-o oală de 3 l cu 1,5 l de apă rece se pun, morcovii şi ţelina. Se adaugă un praf de sare, se acoperă şi se lasă să fiarbă la foc potrivitaproximativ25deminute. Se spumează, apoi se […]