Ficăţei de pui cu nuci
Ficăţeii de pui cu nuci sunt gata în numai o oră şi sunt absolut delicioşi. Încearcă această reţetă simplă! 1. Se spală ficăţeii, se curăţă de pieliţe şi se lasă să se scurgă. Se stropesc cu puţin ulei de măsline şi se pun în tavă. Se acoperă cu hârtie de copt, se bagă în cuptor […]
Ardei umpluţi cu orez
Ardei umpluţi cu orez şi legume aromate, un fel delicios şi uşor de făcut. Încearcă reţeta! 1. Se curăţă şi se spală ceapa, se taie solzişori şi se căleşte în uleiul de măsline. Se adaugă morcovii şi se călesc 2-3 minute în sucul propriu. 2. Se alege orezul, se spală în apă călduţă şi se […]
Cârnăciori cu piure şi castraveţi
Cârnăciori cu piure şi castraveţi – un fel de mâncare delicios, săţios şi perfect pentru mesele în familie. Încearcă această reţetă specială! 1. Cârnăciorii se împletesc, se fixează cu scobitori şi se ung cu ulei de măsline. Se înţeapă cu un ac sau cu o scobitoare şi se freacă bine cu usturoi pisat. 2. Se […]
Pui cu sos aromat
Pui cu sos aromat cu usturoi, busuioc şi un strop de piper. O reţetă delicioasă pentru cină. 1. Se spală bine puiul şi se lasă câteva minute în apă clocotită. 2. Între timp, se pun pastele să fiarbă în apă cu sare. 3. Se scoate puiul, se şterge cu un şervet absorbant şi cu un […]
Bacon de casă
Bacon de casă – se face mai uşor decât ai crede şi e mai sănătos decât cel cumpărat. Iată reţeta! 1. Carnea se taie pe toate părţile pentru a obţine o bucată cât mai dreaptă, pătrat sau dreptuntunghi. 2. Într-un castron mai mare, se pun sarea, piperul uşor mărunţit, boiaua, foile de dafin fărâmiţate, usturoiul […]
Unsoare boierească
Un preparat tradiţional foarte gustos pe care trebuie să-l încerci şi tu. Iată cât de uşoară e reţeta! 1. Slănina se taie cuburi, care se pun într-un vas tip tuci şi se lasă să se to- pească împreună cu apa. Se amestecă bine. 2. După ce s-au format jumările, se strecoară untura şi se lasă […]
Jumări cu bere
Jumări cu bere delicioase perfecte ca aperitiv la o masă tradiţională. Iată o reţetă simplă: 1. Slănina se taie cuburi şi, împreună cu berea, se pune într-un vas să se topească. 2. După ce s-a topit, jumările se scot pe şervete de hârtie, iar untura rezultată se aruncă. 3. Se presară jumările cu sare numai […]
Clătite cu brânză dulce
1. Se bat ouăle cu jumătate din lapte şi făina adăugată puţin câte puţin, să nu se formeze cocoloaşe. Când se obţine un aluat omogen se subţiază cu restul de lapte, rom şi apa minerală. Aluatul obţinut se lasă 10-15 minute deoparte, să se odihnească. 2. Între timp, se pregăteşte umplutura. Se pasează brânza dulce […]
Băutură tonică pentru ficat
O băutură tonică pentru ficat cu proprietăți detoxifiante, care se poate bea în orice moment al zilei. Păpădia este unul din cele mai cunoscute remedii pentru un ficat sănătos. Iată cât de ușoară este rețeta! Nu trebuie decât să amesteci toate ingredientele într-un blender și în cel mult cinci minte ai cel mai bun tonic […]
Tort cu gem şi făină de migdale
Tortul cu gem şi făină de migdale nu este cel mai simplu tort, dar cu siguranţă e unul din cele mai bune. Încerci reţeta? 1. Pentru blat, se freaca untul cu zaharul, se adauga ouale, se amesteca si apoi se pun faina, faina de migdale, praful de copt, bicarbonatul, iaurtul, vanilia si sarea. 2. Aluatul […]