Crochete de peşte cu ciuperci

1. Peştele se spală şi se fierbe în apă cu sare şi câteva boabe de piper. Se scurge apoi şi se stropeşte cu zeamă de lămâie. Separat, într-o tigaie cu puţin unt, se călesc ciupercile, ceapa şi usturoiul tocate mărunt. 2. Peştele fiert, ciupercile cu ceapa şi usturoiul se trec prin maşina de tocat. La […]

Paste cu sos de verdeaţă

1. Pastele se fierb în apă cu sare atât cât este indicat pe pachet, apoi se trec printr-un jet de apă rece şi se lasă la scurs. 2. Usturoiul se curăţă, se toacă mărunt şi se pisează cu sare, apoi se freacă cu puţin ulei şi verdeaţa fin tocată. Se amestecă cu muştarul, ceapa verde […]

Brioşe aperitiv

1. Formele pentru brioşe se ung cu unt, iar cuptorul se încinge. Făina cernută cu praful de copt se amestecă cu laptele, ouăle bătute cu sare şi puţin piper, untul frecat spumă, parmezanul, telemeaua rasă şi salamul tăiat cubuleţe. 2. Se amestecă doar până când se omogenizează şi se toarnă în formele de brioşe pregătite. […]

Brioşe cu fructe

1. Fructele se spală, se curăţă de sâmburi şi se taie cubuleţe. Cuptorul se încălzeşte, iar formele de brioşe se ung cu unt. 2. Făina cernută cu praful de copt se amestecă cu untul frecat cu zahărul pudră, zahărul vanilat şi oul, coaja de lămâie, zeama de lămâie şi kefirul. Se pun şi fructele şi […]

Tartine cu peşte

1. Bagheta se feliază şi se prăjeşte. Între timp, se desface o conservă de sardine şi se lasă la scurs. Se pasează apoi peştele şi se amestecă cu untul înmuiat, zeama de lămâie, sare şi piper după gust. 2. Se ung feliile de franzelă cu acest amestec. Se formează sendvişuri, punând la mijloc câte o […]

Sendvişuri cu şuncă şi brânză topită

1. Şunca presată se unge jumătate cu muştar şi jumătate cu pastă de roşii condimentată după gust cu sare şi ardei iute fin tocat. Se împăturesc apoi feliile de şuncă şi se lasă deoparte 5-10 minute. Roşiile, ardeiul gras şi ceapa se taie rondele, iar salata verde se curăţă şi se spală. 2. Chiflele se […]

Friptură la grătar

1. Toată carnea se spală, se curăţă şi se taie felii groase de 1 cm – carnea de vită şi 1,5-2 cm – carnea de porc. Pulpele de pui se curăţă, se spală şi se tapetează cu un şervet absorbant. Se condimentează fiecare după preferintă, iar carnea de vită se poate bate cu ciocanul de […]

Cremă de ciocolată cu zmeură

1. Ciocolata rasă se pune într-un ibric cu laptele fierbinte şi se amestecă la foc mic, până se topeşte. Zmeura se spală, se curăţă şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. 2. Gălbenuşurile, zahărul tos şi 2-3 linguri de apă se bat spumă la bain-marie, până se topeşte tot zahărul şi se obţine o cremă […]

Musaca de varză cu cartofi

1. Cartofii se spală şi se pun la fiert în apă cu un praf de sare. Se lasă jumătate de oră, apoi se scurge apa şi se lasă să se răcească puţin. Se curăţă de coajă şi se pasează. Se adaugă laptele, o lingură de unt şi sare după gust. Se mixează sau se pasează […]

Friptură de pui la cuptor

1. Carnea de pui se curăţă, se spală şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Untul se freacă spumă şi se condimentează cu sare, piper, cimbru şi oregano. 2. Se tapetează fiecare bucată de carne cu un servet absorbant, apoi se unge pe toate părţile cu untul condimentat şi se aşază într-un vas termorezistent. Se […]