Salată de fructe cu mascarpone

1. Toate fructele se curăţă şi se taie felii sau cubuleţe. Se pun într-un castron, se stropesc cu lichior, se amestecă uşor, se acoperă şi se lasă la rece minim 2 ore. 2. Între timp, se freacă mascarpone cu zahărul pudră, până se topeşte tot zahărul, apoi se înglobează frişca adăugată în porţii mici, până […]

Salată cu fructe de sezon

1. Toate fructele se curăţă şi se taie felii sau cubuleţe. Se pun într-un castron, se presară cu două linguri de zahăr şi zeama de lămâie. Se amestecă uşor şi se împart în două boluri mai mici. Într-unul se presară romul şi restul de zahăr, iar în celălalt vas se adaugă vermutul. Se acoperă cele […]

Salată grecească cu crutoane

1. Pentru crutoane, se taie feliile de franzelă în cubuleţe mici şi se pun într-un castron. Usturoiul se pisează cu un praf de sare şi jumătate linguriţă de oregano, apoi se freacă cu ulei şi 3-4 linguri de apă. Se stropesc crutoanele cu acest amestec, se pun în cuptorul încins şi se gratinează 15-20 minute. […]

Spaghete cu sos de roşii

1. Carnea se spală, se curăţă de pieliţe şi se taie cubuleţe, ciupercile se taie felii, iar ceapa şi usturoiul se toacă mărunt. Totul se pune într-o tigaie încinsă cu ulei, se amestecă şi se lasă să se călească uşor. Se condimentează, se stinge cu vin îndoit cu apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit […]

Gulaş picant

1. Carnea se spală, se curăţă de pieliţe şi se taie bucăţi. Se prăjeşte în unt la foc potrivit, apoi se adaugă ceapa tocată mărunt şi se căleşte alături de carne. Totul se stinge cu supa de legume şi se lasă să fiarbă înăbuşit, aproximativ 30 minute. 2. Se adaugă vinul şi se mai fierbe […]

Budincă aperitiv cu macaroane

Această budincă aperitiv se face repede, iar rețeta e suficient de simplă pentru oricine. Încearcă și tu! 1. Macaroanele se fierb în apă cu sare, respectând timpul indicat pe pachet. Se trec apoi printr-un jet de apă rece şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. În tava unsă cu unt şi tapetată cu pesmet se […]

Vinete marinate

1. Se spală vinetele şi se taie felii de maximum 1 cm. Se aşază în straturi pe un tocător din lemn, se presară cu sare şi se lasă la scurs o jumătate de oră. Se spală apoi şi se fierb 2 minute în apă cu zeama de la o lămâie. Se scot din apa clocotită […]

Vinete umplute

1. Se spală vinetele şi se taie în jumătăţi. Se curăţă miezul, lăsând doar 1 cm grosime pe tot conturul. Vinetele şi miezul scos se aşază pe un tocător din lemn şi se presară cu sare grunjoasă. Se lasă jumătate de oră la scurs. 2. Între timp se fierb legumele în 500 ml apă cu […]

Tocăniţă de vinete cu mămăliguţă

1. Vinetele se spală, se curăţă şi se taie felii groase de maximum 1 cm. Se aşază pe un tocător din lemn şi se presară sare grunjoasă. Se lasă jumătate de oră la scurs, apoi se trec printr-un jet de apă şi se fierb 2-3 minute. Se scot din apa clocotită şi se lasă deoparte. […]

Prăjitură cu prune

1. Prunele se spală, se curăţă de sâmburi şi se taie în sferturi sau în jumătăţi. Ouăle cu zahărul şi zahărul vanilat se bat spumă până se topeşte tot zahărul şi se obţine o cremă de consistenţa smântânii. 2. Se adaugă puţin câte puţin uleiul şi iaurtul, apoi coaja rasă de lămâie şi, în ploaie, […]