Chifteluţe cu sos marinat
1. Ceapa se curăţă, se toacă mărunt şi se căleşte în puţin ulei. Carnea tocată se amestecă cu pâinea înmuiată în apă, cu ceapa călită, oul bătut şi verdeaţa tocată mărunt, sare şi piper. 2. Se formează chiftelele, care se trec prin făină şi se prăjesc în ulei încins, la foc potrivit. Se lasă apoi […]
Ruladă cu afine
1. Se bat gălbenuşurile cu zahărul şi 4 linguri de apă, până se topeşte tot zahărul şi se obţine o cremă spumoasă de consistenţa smântânii. Se adaugă albuşurile bătute spumă cu zahărul vanilat şi făina cernută cu amidonul. Se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul încins, la foc […]
Papanaşi cu smântână şi afine
1. Se pasează brânza proaspătă şi se amestecă cu oul, un praf de sare, grişul, coaja rasă de lămâie, zahărul vanilat şi făina, până când se obţine un aluat omogen. 2. Se întinde aluatul pe o folie tapetată cu făină şi se formează un baton gros de aproximativ 3 cm, care se taie mai întâi […]
Cotlet de porc la grătar cu vinete coapte
1. Cotletele de porc se spală, se usucă şi se condimentează cu puţin piper şi verdeaţă uscată. Se pun într-un castron, se ung cu puţin ulei şi se lasă la rece o jumătate de oră. Vinetele se taie felii groase de 1-1,5 cm, se dau cu un praf de sare şi se lasă la scurs […]
Frigărui de peşte cu lămâie
1. Peştele se taie cubuleţe de 3-4 cm. Se pun într-un castron şi se stropesc cu zeama de la jumătate de lămâie. Se dau cu sare, piper şi verdeaţă, se acoperă şi se lasă la rece 10-15 minute. 2. Pe beţe de frigărui se pun alternativ bucăţile de peşte, felii de lămâie, bucăţi de ardei […]
Cartofi copţi cu mozzarella sau ananas
1. Untul se freacă cu un praf de sare şi verdeaţa tocată mărunt. Cartofii se spală bine şi necurăţaţi se taie în jumătăţi. Se pun pe grătarul foarte bine încins, uns cu puţin ulei şi se lasă până se coc. 2. Se întorc cartofii şi pe partea cealaltă, iar când sunt bine copţi se pun […]
Frigărui cu înveliş crocant
1. Pieptul de pui se spală şi se desface fâşii groase de aproximativ 1 cm, care se dau cu un praf de sare şi se lasă puţin deoparte. Arahidele se taie mărunt şi se amestecă cu pătrunjelul verde tocat mărunt. 2. Bucăţile de carne se rulează şi se pun în beţe pentru frigărui. Se trec […]
Orez cu legume şi piept de pui
1. Ceapa tocată mărunt se căleşte în ulei. Se adaugă carnea tăiată cubuleţe şi se căleşte în continuare. Se stinge apoi cu puţină apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit, 10 minute. Separat, într-o oală mai mică, se fierb legumele în 1 l de apă cu sare. 2. Orezul curăţat şi spălat se adaugă în […]
Sendvişuri cu muşchiuleţ de porc
1. Carnea se spală, se curăţă de pieliţe şi se pune într-o tavă potrivit de mare. Se unge carnea cu ulei, apoi se toarnă câte puţin vin îndoit cu apă şi se pune în cuptorul încins. Se lasă la foc iute jumătate de oră, apoi se condimentează cu sare, piper şi verdeaţă şi se lasă […]
Gofre cu gem de caise
1. Se bat ouăle cu laptele, coaja de portocale şi făina cernută. Se adaugă untul înmuiat şi se lasă deoparte să se odihnească, un sfert de oră. 2. Se adaugă apoi smântâna şi se bate până se obţine un aluat omogen. Se toarnă câte 2-3 linguri în formele bine încinse şi unse cu unt şi […]