Gofre cu fistic şi fructe de pădure
1. Pentru umplutură se pregăteşte mai întâi crema. Se dizolvă praful de budincă în jumătate din laptele rece, apoi se amestecă cu zahărul şi restul de lapte fierbinte. Se pune la foc mic până se îngroaşă, amestecând continuu şi se lasă deoparte să se răcească. 2. Între timp se pregătesc gofrele. Gălbenuşurile se bat cu […]
Salată mediteraneană cu paste
1. Pastele se fierb în apă cu sare, respectând modul de preparare indicat pe pachet. Se trec apoi printr-un jet de apă rece şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. 2. Friptura rece se taie fâşii şi se pune într-un castron mai mare, peste care se răstoarnă pastele fierte, bine scurse. Separat, într-o cană, se […]
Salată cu fasole şi carne de porc
1. Friptura se taie cubuleţe şi se pune într-un vas mare. Se adaugă salata şi varza tocată mărunt, boabele de fasole, ceapa tăiată solzişori, roşiile şi gogoşarul tăiate cubuleţe. 2. Totul se stropeşte cu zeamă de lămâie şi se condimentează cu sare, piper şi verdeaţă uscată. Se amestecă uşor şi se lasă deoparte 5 minute. […]
Salată cu piept de pui
1. Salata se spală foarte bine cu apă rece, apoi se lasă la scurs într-o strecură toare. Se rupe apoi în bucăţi şi se pune într-un castron mai mare. Se adaugă ceapa tăiată solzişori, ţelina şi gulia tăiate julien sau date pe răzătoarea mare. Se presară un praf de sare, apoi se stropeşte cu zeama […]
Pui de ciocolată
1. Drojdia de bere şi o linguriţă de zahăr se dizolvă în 100 ml lapte călduţ, apoi se amestecă cu puţină făină, până se obţine o compoziţie de consistenţa smântânii. Se acoperă şi se lasă la crescut, 10-15 minute. 2. Ouăle se bat cu zahărul şi zahărul vanilat, până se dizolvă tot zahărul, apoi se […]
Prăjitură cu prune
1. Se tapetează o tavă dreptunghiulară cu o hârtie de copt, apoi se unge cu unt şi se presară zahărul. Se aşază prunele tăiate în sferturi şi se pune în cuptorul încins, 20-30 minute, până se înmoaie fructele şi se usucă puţin deasupra. 2. Între timp, se face aluatul. Se bat spumă albuşurile cu zahărul, […]
Supă de fasole cu spanac şi carne
1. Fasolea se lasă în apă rece de seara până dimineaţa, apoi se pune la fiert în 2 litri de apă cu un praf de sare. Se adaugă ceapa, morcovii, păstârnacul şi ţelina, toate tăiate în sferturi ca pentru supă. Se lasă să fiarbă până se înmoaie toate legumele. Se scot morcovii, ceapa şi păstârnacul. […]
Biscuiţi picanţi cu iaurt
1. Într-o adâncitură făcută în făina cernută cu praful de copt, se pun ouăle bătute cu sare,puţin piper şi verdeaţă. Se adaugă iaurtul, untul înmuiat şi chimenul, apoi se amestecă rapid şi se frământă. Se acoperă cu o folie transparentă şi se lasă la rece o oră. 2. Se întinde aluatul într-o foaie subţire de […]
Brioşe aperitiv
1. Se bat ouăle cu laptele, un praf de sare şi piper. Se adaugă untul frecat spumă, verdeaţa, făina cernută cu praful de copt, caşcavalul, brânza, măslinele şi ardeiul gras tăiat cubuleţe. 2. Se amestecă uşor până se obţine un aluat omogen şi se toarnă în formele de brioşe, doar până la jumătate. Se coc […]
Ruladă cu rom
1. Pentru aluat, se bat spumă albuşurile cu zahărul, apoi se amestecă uşor cu gălbenuşurile, uleiul şi făina cernută cu praful de copt. Se toarnă într-otavă tapetată cuhârtiedecopt şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 12-15 minute. 2. Se scoate blatul din cuptor şi imediat se desprinde de pe hârtia de copt. Se […]