Prăjitură marmorată

1. Se freacă untul cu zahărul pudră şi gălbenuşurile, iar separat se bat spumă albuşurile cu zahărul tos. Se amestecă uşor cele două compoziţii, apoi se adaugă treptat 300 ml lapte şi făina cernută cu praful de copt. Cacaua se dizolvă în restul de lapte. 2. Se pune aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de […]

Tartă cu zmeură

1. Pentru aluat pufos, se bat spumă ouăle cu zahărul, zahărul vanilat şi o lingură de apă. Se adaugă făina cernută cu praful de copt şi se toarnă într-o tavă unsă cu unt. Se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 15-20 minute. 2. Pentru aluatul crocant, se amestecă rapid făina cernută cu praful de […]

Ursuleţul Teddy

1. Drojdia de bere şi o linguriţă de zahăr se dizolvă în puţin lapte călduţ. Se acoperă şi se lasă la crescut într-un loc cald, 10-15 minute. 2. În făina cernută se toarnă laptele călduţ în care s-a dizolvat restul de zahăr, coaja rasă de lămâie, ouăle bătute cu un praf de sare şi drojdia […]

Musaca de peşte cu cartofi

1. Cartofii se spală şi se pun la fiert în apă cu sare. Se lasă jumătate de oră, apoi se curăţă de coajă şi se taie felii. 2. Peştele se spală, se taie bucăţi şi se stropeşte cu zeamă de lămâie. Se lasă deoparte 10 minute, apoi se prăjeşte în ulei, câte 5-6 minute pe […]

Ciorbă de peşte

1. Peştele se curăţă şi se taie bucăţi potrivit de mari. Se spală cu apă rece şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. 2. În 2 l de apă se adaugă ceapa tocată mărunt, ardeiul gras tăiat feliuţe şi supa de legume. Se lasă să fiarbă înăbuşit 15 – 20 minute, apoi se adaugă roşiile […]

Salată de pepene galben

1. Pepenii galbeni se taie în jumătaţi şi se curăţă de seminţe. Miezul se scoate cu ajutorul unei cupe sau se taie cubuleţe, care se pun în două castroane. 2. Se aromează separat, o parte cu rom şi cealaltă parte cu miere de albine diluată cu zeamă de lămâie. Se acoperă fiecare castron şi se […]

Dulceaţă de pepene galben

1. Pepenii galbeni se taie în jumătăţi şi se curăţă de seminţe. Se taie miezul în cubuleţe de aproximativ 3 cm şi se stropesc cu zeamă de lămâie. Se presară zahărul, apoi se stropeşte cu vin, se acoperă şi se lasă la rece de seara până dimineaţa. 2. Se scurge siropul lăsat şi se pune […]

Pepeni-surpriză

1. Pepenii galbeni se taie în jumătăţi şi se curăţă de seminţe. Miezul se scoate şi se taie cubuleţe, iar coaja se păstrează în loc de cupă. Restul fructelor se spală şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. 2. Kiwi şi piersicile se taie felii şi se pun într-un castron mai mare. Se adaugă cubuleţele […]

Desert din iaurt cu cereale şi caise

1. Mierea se pune într-o crăticioară şi se încălzeşte deasupra unui vas cu apă caldă. Se amestecă uşor, cu o lingură de lemn, până devine foarte fluidă. Se pun apoi seminţele de floarea soarelui, cerealele, migdalele şi susanul. Când totul este acoperit de un strat fin de miere se ia cratiţa şi se pune deoparte. […]

Supă cremă de legume

1. Toate legumele se spală, se curăţă şi se taie în sferturi. Se pun la fiert în 1-1,5 l de apă cu sare. Se spumează şi se lasă până se înmoaie toate legumele. 2. Legumele fierte se trec printr-o sită deasă sau se mixează, apoi se subţiază cu puţină supă şi se pun din nou […]