Pizza cu brânză şi ceapă
1. Drojdia şi zahărul se dizolvă în laptele călduţ, apoi se toarnă în făina cernută şi se frământă cu untul topit şi un praf de sare. Se acoperă aluatul cu un şervet şi se lasă într-un loc cald, la dospit, 15-20 minute. Ceapa se curăţă, se spală, se taie rondele şi se dă cu un […]
Shake cu piersici şi mentă
1. Se aleg 4 piersici mai coapte, se spală, se curăţă de coajă şi de sâmburi şi se taie cubuleţe. Se stropesc cu zeama de lămâie, se pasează, apoi se adaugă mierea de albine, laptele rece şi câteva frunze de mentă. Se mixează, cel mai bine în blender, până se obţine o compoziţie spumoasă, puţin […]
Tartă de piersici
1. Se freacă oul cu zahărul şi untul ras. Se adaugă sarea şi făina cernută cu praful de copt şi se frământă rapid. Se acoperă cu o folie transparentă şi se lasă la rece jumătate de oră. 2. Între timp, brânza proaspătă se pasează şi se amestecă cu zahărul pudră vanilat şi gălbenuşul. Se freacă […]
Varză cu carne la cuptor
1. Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte uşor în ulei, într-o cratiţă cu fundul mai gros. Se adaugă carnea şi şunculiţa tăiate cubuleţe. Se amestecă, se lasă să se prăjească pe toate părţile şi se stinge cu puţină apă. Se fierbe înăbuşit 15-20 minute. 2. Varza se curăţă, se spală şi se taie fideluţă. […]
Salată de pui cu varză proaspătă
1. Varza albă şi cea roşie se taie fideluţă şi se pun într-un castron mai mare. Se dă cu un praf de sare, se amestecă uşor şi se lasă deoparte 5-10 minute să se înmoaie puţin. 2. Pastrama din piept de pui se taie cubuleţe, iar roşiile şi ardeiul gras se taie felii. Se pun […]
Ciorbă rusească
1. Carnea se spală, se curăţă de pieliţe şi se taie cubuleţe. Se pune la foc într-o oală cu 2 l de apă şi un praf de sare. Se spumează sau se schimbă apa după primul clocot, se adaugă ceapa tocată mărunt şi se lasă să fiarbă, la foc mic, 30 minute. 2. Între timp, […]
Supă de roşii
1. Morcovii, ţelina şi păstârnacul se curăţă, se spală şi se taie în sferturi. Se pun într-un litru de apă cu un praf de sare şi se lasă să fiarbă jumătate de oră. Se păstrează supa. 2. Separat, roşiile se spală, se taie jumătaţi şi se pun la fiert într-un litru de apă cu un […]
Prăjitură cu fructe
1. Se bat albuşurile cu zahăr până se topeşte tot zahărul. Se adaugă gălbenuşurile, făina cernută cu cacaua şi se amestecă uşor. Se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul încins, 15 minute. 2. Pentru cremă, se dizolvă făina în laptele rece, apoi se adaugă gălbenuşurile şi zahărul. Se […]
Cremă cu frişcă şi fructe de pădure
1. Brânza proaspătă se pasează şi se amestecă cu zahărul pudră, zeama de lămâie şi jumătate din fructele pasate. Se mixează sau se amestecă energic până se topeşte tot zahărul. 2. Se bate smântâna cu întăritorul pentru frişcă, apoi se separă jumătate şi se păstrează la rece pentru ornat, iar cealaltă jumătate se înglobează în […]
Prăjitură cu vişine
1. Vişinele se spală, se curăţă de codiţe şi de sâmburi şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Se presară cu o lingură de pesmet, se amestecă uşor şi se pun într-un strat uniform într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. 2. Se bat ouăle cu zahărul şi 100 ml lichior, până se topeşte tot […]