Salată de fructe

1. Toate fructele se spală şi se curăţă. Se taie felii sau cubuleţe şi se pun într-un castron mare. Se stropesc cu zeama de la o lămâie şi se amestecă uşor. 2. Mierea se diluează cu zeama de la cealaltă lămâie şi se toarnă peste fructe. Se adaugă nuca de cocos, nuca şi migdalele, se […]

Îngheţată de căpşuni

1. Căpşunile se spală şi se curăţă. Jumătate din cantitate se taie în jumătăţi, se stropeşte cu zeamă de lămâie, se amestecă cu mierea şi se pune la rece. 2. Cealaltă jumătate de căpşuni se pasează şi se mixează cu zahărul, iaurtul şi frişca. Când se obţine o spumă densă, se adaugă 50 g cereale […]

Cocteil de vară

1. Ananasul se taie rondele, apoi se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe. Se pune într-un bol mare, transparent şi se amestecă cu toate celelalte fructe spălate, curăţate şi tăiate felii sau cubuleţe. Se stropesc cu zeama de la o lămâie, se amestecă uşor şi se lasă deoparte. 2. Mierea se diluează în puţină […]

Îngheţată de fructe

1. Se freacă gălbenuşurile cu zahărul, apoi se adaugă treptat laptele fierbinte. Se pune pe foc şi se amestecă continuu, până se îngroaşă puţin, având grijă să nu dea în clocot. Se lasă deoparte, se împarte în două şi se lasă să se răcească. 2. Caisele şi piersicile se spală, se curăţă de coajă şi […]

Corăbioare din ouă umplute

1. Ouăle se spală şi se pun la fiert în apă cu un praf de sare. Se lasă să fiarbă 10 minute, apoi se ţin în apă rece un minut, se curăţă de coajă şi se taie în jumătăţi. 2. Se scot gălbenuşurile fierte şi se dau pe răzătoarea mică. Se adaugă apoi brânza proaspătă, […]

Compot de caise

1. Într-o oală de 3-4 l, se pun pe foc apa şi zahărul. Se amestecă să se dizolve zahărul şi se lasă să fiarbă până ce se leagă puţin, ca un sirop. 2. Între timp, caisele se spală, se curăţă de sâmburi şi se taie în jumătăţi. Se pun în siropul făcut şi se lasă […]

Plăcintă de caise

1. Făina cernută se amestecă cu apa călduţă în care s-a dizolvat un praf de sare, uleiul şi gălbenuşul. Se frământă până se obţine un aluat omogen, se acoperă cu un şervet de bucătărie şi se lasă să se odihnească 15-20 minute. 2. Între timp, se prepară umplutura. Caisele se spală, se curăţă de sâmburi […]

Roşii umplute cu pui şi ciuperci

1. Se aleg roşii tari şi coapte. Se taie un căpăcel în partea codiţei, apoi se scoate miezul cu ajutorul unei linguriţe şi se lasă la scurs. 2. Ouăle se fierb 10 minute. Se curăţă de coajă şi se separă gălbenuşurile. Ciupercile se curăţă, se spală şi se taie cubuleţe. Se călesc în unt, apoi […]

Dovlecei umpluţi

1. Se aleg dovlecei proaspeţi şi tineri, care se spală, se curăţă de coajă şi se taie pe lung în jumătăţi. Se curăţă de seminţe, astfel încât să rămână coaja subţire de 6-7 mm şi se pun apoi într-o tavă unsă cu puţin ulei, potrivită la mărime. 2. În fiecare jumătate de dovlecel se pun […]

Ardei umpluţi

1. Orezul se curăţă de impurităţi, se spală şi se pune la fiert în 150-200 ml apă. Se lasă să fiarbă 10-15 minute, apoi se scurge apa şi se pune în carnea tocată. Se adaugă ceapa şi usturoiul fin tocate, oul bătut, sucul de roşii, pătrunjelul verde, ardeiul iute fin tocat, sare şi piper. 2. […]