Sendvişuri cu brânză

1. Brânza proaspătă se pasează şi se amestecă cu telemeaua rasă şi câteva linguri de lapte, până se obţine o cremă omogenă. Se condimentează după gust cu sare, puţin piper şi ceapă verde tocată mărunt. Se împarte compoziţia în trei şi se pune separat în castroane. 2. O parte de brânză se amestecă cu ridichile […]

Ştrudele cu varză

1. Se desfac foile de plăcintă din pachet şi se lasă la decongelat. Varza se curăţă, se spală şi se taie fideluţă. Se freacă cu sare, se lasă 10-15 minute, apoi se stoarce şi se căleşte în ulei cu ceapa tocată mărunt. Se lasă să fiarbă la foc mic, amestecând să nu se prindă de […]

Chifteluţe cu sos de roşii

1. Carnea se spală, se curăţă de pieliţe şi se toacă, folosind o sită mai deasă. La sfârşit, se toacă şi franzela înmuiată în puţină apă rece, apoi se adaugă ceapa, usturoiul, mărarul şi pătrunjelul fin tocate, oul crud, sare şi piper. Se acoperă şi se lasă deoparte 5 minute. 2. Se ia câte o […]

Budincă cu brânză proaspătă şi mere

1. Se bat gălbenuşurile cu 4 linguri de zahăr, zahărul vanilat şi laptele, până se topeşte tot zahărul. Se adaugă cornul tăiat felii groase de 1 cm şi se lasă până se absoarbe tot lichidul din vas. Se pun apoi brânza proaspătă şi untul frecat spumă. Se pasează cu furculiţa şi se amestecă uşor până […]

Tartă cu îngheţată

1. Se freacă untul cu zahărul şi coaja de portocală, apoi se adaugă făina cernută şi se frământă rapid. Se acoperă cu o folie transparentă şi se lasă la rece o oră. Se întinde apoi într-o foaie subţire, se pune într-o formă de tartă şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 20-25 minute. […]

Tartă aperitiv

1. Într-o adâncitură făcută în făina cernută se pun gălbenuşurile bătute, 100 g smântână, un praf de sare şi untul tăiat cubuleţe. Se amestecă cu furculiţa, apoi se frământă rapid, se acoperă cu o folie transparentă şi se lasă aluatul la frigider jumătate de oră. 2. Pentru umplutură, ceapa verde şi ciupercile tocate mărunt se […]

Şniţele umplute

1. Se taie carnea cât mai subţire, apoi se bate cu ciocanul de şniţele să se aplatizeze şi se condimentează cu sare şi piper. Se pune într-un castron şi se lasă la rece 10-15 minute. 2. Între timp, se pregăteşte umplutura. Se bate un ou cu un praf de sare, puţin piper şi oregano, apoi […]

Supă de roşii cu găluşte de brânză

1. Ceapa şi usturoiul fin tocate se pun într-o oală de 3-4 litri cu ulei. Se adaugă 3-4 linguri de apă şi se pune la foc mic să fiarbă înăbuşit, până se înmoaie bine toată ceapa. Se pun apoi roşiile tăiate cubuleţe, sucul de roşii şi un litru de apă. Se amestecă şi se lasă […]

Fluturaşi cu mandarine

1. Compotul se desface şi se pune la scurs într-o strecurătoare, iar pentru copt se pregăteşte o tavă de cozonac. Stafidele se spală cu apă călduţă, se curăţă şi se stropesc cu rom. 2. Se bat ouăle cu zahărul, zahărul vanilat şi coaja de lămâie, apoi se amestecă uşor cu untul frecat spumă, cu mierea […]

Ruladă de viţel cu ciuperci

1. Carnea se taie şi se desface în două felii groase de aproximativ 1 cm, care se bat apoi cu ciocanul de şniţele, şi se condimentează cu sare şi piper. Se pun într-un castron şi se lasă la rece o jumătate de oră. 2. Între timp, se pregăteşte umplutura. Ceapa şi ciupercile tocate mărunt se […]