Pavlova
Pavlova este una din cele mai cunoscute prăjituri şi, chiar dacă nu e uşor de făcut, trebuie să o încerci măcar o dată. Vezi reţeta! 1. Se începe baterea albusurilor adaugând zaharul treptat pâna se formeaza o spuma ferma, apoi se pune cacaua. 2. În tava mare de aragaz tapetata cu hârtie de copt se […]
Bezea cu fructe si ciocolata
Bezeaua cu fructe şi ciocolată nu este uşor de făcut, dar merită tot efortul. Iată o reţetă uşor de urmat! 1. Pentru bezea, apa si zaharul se pun pe foc pentru a le transforma în sirop si, în paralel, se bat albusurile spuma. 2. Când albusurile s-au semitransformat în spuma, se micsoreaza viteza mixerului, se […]
Cum faci eugenii în casă
Învaţă să faci biscuiţii tăi preferaţi din copilărie în casă, cu puţine ingrediente. Vezi cum se fac eugenii în casă. Mod de preparare: Se cerne făina într-un bol și se adaugă untul moale, gălbenușurile, sarea, coaja de lămâie, zahărul vanilat, făina cernută și migdalele măcinate. Se amestecă ușor cu o lingură și dacă aluatul este […]
Cartofi prăjiţi care nu îngraşă
Învaţă cum să faci nişte cartofi prăjiţi care nu îngraşă, nu sunt toxici şi nu sunt…cartofi. Mod de preparare: Încălzeşte cuptorul la 220 grade Celsius. Curăţă morcovii şi taie bastonaşe în formă de cartofi prăjiţi franţuzeşti. Stropeşte morcovii cu puţin ulei de măsline, sare şi piper. Pune o foaie de hârtie de copt într-o tavă […]
Bounty din 3 ingrediente
Învaţă să prepari batoane de ciocolată cu cocos tip Bounty din numai 3 ingrediente. Mod de preparare: Amestecă nuca de cocos cu laptele condensat îndulcit într-un castron. Formează cu mâinile curate batoane de pastă de cocos lipicioasă. Tapetează o tavă mare cu hârtie de copt şi aşează batoanele de cocos pe hârtie. Dă batoanele la […]
Prăjitura şireată
Învaţă să prepari o prăjitură şireată, care se separă în mod misterios şi arată spectaculos la sfârşit, după ce o scoţi din cuptor. Mod de preparare: Frecaţi untul moale cu 150 grame din zahăr, până devine spumos. Adăugaţi treptat gălbenuşurile, apoi făina, laptele, Bateţi albuşurile cu restul de zahăr, zahărul vanilat şi esenţa de rom. […]
Prăjitura magică
Învaţă să prepari o prăjitură magică, uşoară şi rapidă, cu lapte sănătos. Se numește așa pentru că nu trebuie decât să amesteci 7 ingrediente, iar in scurt timp ai o prăjitură ”adevărată”. În cuptor, acest aluat special formează trei straturi cu texturi și aspecte diferite, astfel că nu mai trebuie să prepari separat blatul, umplutura […]
Gogoşi rapide fără dospit
Învaţă să faci nişte gogoşi rapide, fără dospit, pentru tine şi familia ta. Mod de preparare: Amestecaţi bine într-un castron ouăle cu iaurt, esenţa de rom, zeama de la o lămâie, zaharul şi sarea. Amestecaţi separat praful de copt cu făina. Înglobaţi făina în aluatul umed şi amestecaţi bine, până la omogenizare. Într-o cratiţă sau […]
Cornuleţe cu gem şi nuci
Cornuleţe cu gem şi nuci foarte gustoase şi foarte uşor de făcut. Iată cât de simplă e reţeta! 1. Se cerne făina într-un bol, se face o gaură la mijloc şi se pune margarina moale, sarea, oul, zahărul, coaja de lămâie, apa şi oţetul. 2. Se încorporează toate ingredientele şi se obţine un aluat tare […]
Chifteluţe de legume
Chifteluţe de legume dietetice, gustoase, după o reţetă foarte simplă. 1. Se curăţă şi se spală ceapa şi dovleceii. Se rad dovleceii pe răzătoarea mică şi se storc bine de suc. 2. Ceapa se toacă mărunt şi se amestecă bine cu dovleceii, cu usturoiul măcinat, verdeaţa tocată mărunt şi pesmetul. 3. Se adaugă ouăle, sare […]