Piftie de porc

1. Rasolul de porc se pârleşte şi se curăţă foarte bine, apoi se spală şi se pune la fiert în 3 litri de apă cu sare. Se adaugă carnea macră şi se spumează sau se schimbă apa. 2. Se adaugă legumele curăţate şi spălate, vinul, piperul boabe şi o linguriţă rasă de sare. Se lasă […]

Ruladă cu sos de roşii

1. Carnea se spală şi se taie astfel încât să se obţină o felie groasă de 1 cm. Se bate uşor cu ciocanul de şniţele şi se condimentează cu sare şi piper. Se stropeşte cu vin şi se lasă la rece 10-15 minute. 2. Într-o tigaie încinsă cu puţin ulei se căleşte ceapa tocată mărunt […]

Tartă pentru petrecerea copiilor

1. Se bat ouăle cu zahărul şi zahărul vanilat, până se topeşte zahărul. Se adaugă făina amestecată cu praful de copt şi se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie. Se coace în cuptorul încins, la foc mediu, 15 minute. 2. Pentru cremă, se amestecă laptele rece cu făina, zahărul şi gălbenuşurile. Se pune deasupra unui […]

Peşte cu legume la cuptor

1. Peştele se spală, se usucă, se stropeşte cu zeamă de lămâie şi se dă cu un praf de sare şi piper. Se pune într-un castron şi se păstrează la rece jumătate de oră. 2. Cartofii se spală şi se fierb jumătate de oră în apă cu sare. Ceapa se curăţă, se spală şi se […]

Friptură de porc la tigaie

1. Carnea se spală, se curăţă de pieliţe şi se taie felii groase de 1-2 cm. Se dau cu puţin piper şi se prăjesc în ulei încins, câte 7-8 minute pe fiecare parte. Se scot din tigaie fără să se înţepe cu furculiţa. 2. În grăsimea rămasă în tigaie se călesc uşor ceapa şi usturoiul […]

Tort cu zmeură şi cremă de brânză

1. Gelatina se lasă la înmuiat, în apă rece. Se bat ouăle cu zahărul şi zahărul vanilat până se obţine o cremă groasă şi se topeşte tot zahărul. Se adaugă în ploaie făina şi cacaua şi se amestecă uşor. Se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, […]

Plăcintă cu frişcă şi zmeură

1. Aluatul se lasă la decongelat. Zmeura se curăţă şi se spală. Se pune într-un castron, se presară cu jumătate din cantitatea de zahăr şi se lasă la rece 30 minute. 2. Albuşurile se bat spumă, apoi se adaugă restul de zahăr şi zeama de lămâie. Se bat în continuare până se întăreşte spuma. Se […]

Bruschete cu piept de curcan şi roşii

1. Se încinge cuptorul. Feliile de franzelă se ung cu puţin ulei şi se gratinează în cuptorul încins, la foc potrivit, 5 minute. Roşiile se spală şi se lasă să se usuce. Şunca şi roşiile se taie felii. 2. Maioneza se condimentează după gust cu sare, piper şi zeamă de lămâie. Jumătate din maioneză se […]

Roşii umplute cu salată rusească

1. Se aleg roşii tari şi coapte. Se spală şi se taie câte un căpăcel în partea opusă codiţei. Se curăţă miezul cu ajutorul unei linguriţe, se presară înăuntru sare şi piper şi se lasă la scurs. 2. Toate legumele se fierb separat în apă cu un praf de sare. Se scurg, se lasă să […]

Roşii coapte cu sos verde

1. Se aleg roşii tari şi coapte. Se spală, se lasă să se usuce, apoi se taie un capac în partea codiţei şi se scoate miezul cu ajutorul unei linguriţe. Se dau cu un praf de sare şi se lasă la scurs. 2. Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Jumătate din albuşuri se bat şi se […]