Pui umplut cu sos de ciuperci

1. Pieptul de pui se desface pe lung pentru a putea fi umplut şi se condimentează cu sare şi piper. Spanacul se opăreşte în apă cu sare şi se lasă la scurs. Prazul şi morcovii se toacă mărunt şi se călesc în puţin ulei. Se iau de pe foc şi se amestecă cu şunca tăiată […]

Friptură de curcan

1. Curcanul se curăţă, se spală în mai multe ape şi se lasă la scurs sau se usucă cu un şervet de hârtie. În interior se introduc 2 – 3 mere spălate, iar restul de mere se spală, se taie felii şi se pun într-o tavă sau vas, care să se poată acoperi. 2. Se […]

Muşchiuleţ umplut

1. Muşchiul se spală, se usucă şi se taie pentru a putea fi umplut. Se condimentează cu sare şi piper, iar partea interioară se unge cu muştar. Se lasă la rece 30 minute. 2. Ceapa şi usturoiul se curăţă, se toacă mărunt şi se călesc în unt încins. Se adaugă morcovii, ardeiul gras şi merele […]

Ruladă de viţel cu spanac

1. Muşchiul se spală, se usucă şi se taie pentru a putea fi umplut. Se bate cu ciocanul de şniţel să se aplatizeze şi se condimentează cu sare şi piper. Se lasă la rece 30 minute. 2. Ceapa se curăţă, se toacă mărunt şi se căleşte în unt încins. Se stinge cu puţină apă şi […]

Tort cu fructe

Tort cu fructe delicios și rapid, gata în puțin mai mult de o oră. Încearcă o rețetă simplă, pe care o poate face oricine! 1. Albuşurile se bat spumă. Se adaugă 120 g zahăr şi romul, şi se bat în continuare până se întăreşte spuma din nou. Se freacă untul spumă, apoi se încorporează pe […]

Tort cu ciocolată şi kiwi

1. Gelatina se pune să se înmoaie în 40 ml apă. Albuşurile se bat spumă. Se adaugă 100 g zahăr şi zeama de lămâie, şi se bat în continuare până se întăreşte spuma. Se freacă 40 g unt, se adaugă pe rând gălbenuşurile şi se amestecă cu albuşul şi făina. Se toarnă într-o tavă îngustă, […]

Tort cu portocale

1. Foile de gelatină se pun în 50 ml apă să se înmoaie. Se face un sirop din 150 g zahăr, 4 linguri de apă şi cacao. După ce s-a legat se lasă să se răcească lent, la temperatura camerei. Se încinge cuptorul. 2. Se freacă untul spumă, apoi se încorporează pe rând gălbenuşurile. Se […]

Tochitură de porc

1. Carnea se spală, se curăţă de pieliţe, se taie cubuleţe de 3 – 4 cm şi se lasă la scurs. Se pun bucăţile de carne să se prăjească, într-o tigaie încinsă cu ulei şi se întorc de pe o parte pe alta, numai când au prins crustă. 2. Ficatul se spală şi se taie […]

Peşte cu şuncă şi ciuperci

1. Peştele se spală, se usucă, se stopeşte cu zeama de la jumătate de lămâie şi se condimentează cu sare şi puţin piper. Se lasă la rece 15 minute. Ciupercile se curăţă, se spală şi se fierb 10 minute în apă cu sare, apoi se lasă la scurs. Şunca se taie cubuleţe. 2. Bucăţile de […]

Minitrigoane cu nucă

1. Se face un aluat din făină, margarină, gălbenuşuri, nuci măcinate şi coajă de lămâie. Se frământă rapid, se acoperă cu o folie şi se lasă jumătate de oră la frigider. 2. Se întinde aluatul într-o foaie groasă de 3 – 4 mm şi se taie în forme mici, triunghiulare, care se pun într-o tavă […]