Cornuleţe umplute
1. Se freacă gălbenuşul cu zahărul pudră, apoi se amestecă cu margarina, făina, nucile şi coaja de portocală. Se frământă până se omogenizează, se acoperă cu o folie şi se lasă la rece 30 minute. 2. Se întinde aluatul într-o foaie groasă de 5 mm şi se taie cornuleţe, care se pun într-o tavă unsă […]
Prăjitură cu migdale
1. Se încălzeşte cuptorul. Se bat albuşurile spumă, apoi se adaugă zahărul tos şi zeama de lămâie. Se bat în continuare până se întăreşte din nou spuma, apoi se adaugă gălbenuşurile, migdalele şi făina amestecată cu praful de copt şi scorţişoara. Se amestecă circular, se toarnă într-o tavă mare, tapetată cu hârtie pentru copt. Se […]
Ruladă cu frişcă
1. Se încălzeşte cuptorul. Se bat gălbenuşurile cu zahărul şi 1 pachet zahăr vanilat, până se topeşte tot zahărul. Se adaugă cacaoa şi se amestecă uşor cu albuşurile bătute spumă. 2. Într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt (unsă cu unt) se toarnă aluatul şi se întinde uniform. Se pune în cuptorul încins şi se […]
Muşchi de porc la tavă
1. Carnea se spală şi se curăţă de pieliţe. Se condimentează cu sare, piper, chimen şi verdeaţă tocată mărunt. Se pune într-un vas, se acoperă şi se lasă la rece 2 – 3 ore. Se încinge cuptorul. 2. Se curăţă usturoiul, se toacă şi se pisează cu puţină sare. Se freacă cu 2 – 3 […]
Ciorbă de perişoare
1. Se curăţă şi se spală morcovii, o ceapă şi păstârnacul. Se toacă şi se pun la fiert într-o oală, cu 2 l de apă cu sare. Se lasă să fiarbă jumătate de oră, apoi se adaugă ardeiul gras tăiat cubuleţe şi se lasă în continuare pe foc. Orezul se curăţă şi se spală. 2. […]
Ruladă din pulpă de porc
1. Carnea se spală, se usucă şi se taie pentru a putea fi umplută şi rulată. Se bate uşor cu ciocanul de şniţele şi se condimentează cu sare şi piper pe ambele părţi. Se lasă jumătate de oră la rece. 2. Se curăţă ceapa şi morcovii şi se pun la fiert în 1 l de […]
Bulete din peşte şi cartofi
1. Cartofii se spală şi se fierb în coajă, în apă cu sare. Se curăţă când încă mai sunt calzi şi se pasează ca pentru piure. Se adaugă untul, un praf de sare şi lapte doar cât să se lege piureul. Se acoperă şi se păstrează cald. 2. Peştele se spală şi se fierbe la […]
Piept de pui cu sos picant
1. Carnea se spală, se taie felii groase de 2-3 cm şi se condimentează cu piper. Într-o tigaie încinsă cu ulei se prăjesc bucăţile de carne, pe ambele părţi. La început, focul se ţine mai tare, până se formează o crustă, apoi se reduce focul şi se mai prăjesc 7-8 minute. 2. Se condimentează cu […]
Ciuperci umplute cu pui
1. Ciupercile se curăţă şi se spală. Codiţele se desprind şi se taie cubuleţe. Ceapa şi usturoiul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Carnea se spală, se taie bucăţi şi se condimentează cu puţin piper. 2. Într-o tigaie încinsă cu unt se călesc codiţele ciupercilor tăiate cubuleţe. Se adaugă bucăţile de carne, ceapa […]
Shake cu iaurt şi fructe
1. Fructele se spală, se curăţă şi se taie cubuleţe. Se păstrează pentru ornat câteva fructe întregi sau felii tăiate mai mari. 2. Iaurtul, mierea de albine şi zahărul vanilat se amestecă şi se mixează. Se acoperă şi se păstrează la rece jumătate de oră. 3. În pahare potrivit de mari se pun straturi alternative […]