Pastetă de peşte în aspic

1. Peştele se spală în apă rece şi se taie bucăţi. Legumele se curăţă, se spală şi se fierb 30 minute în 2 litri de apă cu sare. Se strecoară supa şi se pune din nou la fiert. Se adaugă peştele, condimentele, vinul şi o lingură zeamă de lămâie. 2. Peştele fiert se separă şi […]

Cornuleţe fragede cu nucă

Cornuleţe fragede cu nucă gata în mai puţin de o oră cu numai 5 ingrediente. O reţetă simplă pe care trebuie să o încerci! 1. Se freacă untul cu zahărul pudră, apoi se adaugă făina, oul şi nuca măcinată. Se frământă rapid un aluat, care se acoperă cu folie transparentă şi se lasă la rece […]

Steluţe cu nucă şi scorţişoară

1. Se bat albuşurile spumă, apoi se adaugă zahărul şi se bat în continuare până se obţine o spumă densă. Se separă 4 linguri de spumă şi se pun deoparte, la rece. Se păstrează pentru ornat. 2. Restul albuşului bătut spumă se amestecă cu nuca măcinată şi scorţişoara. Aluatul obţinut se întinde într-o foaie groasă […]

Chec cu fructe confiate

1. Stafidele se spală cu apă călduţă şi se usucă. Se pun într-un castronel cu fructele confiate tăiate cubuleţe, se presară cu zahăr vanilat şi se stropesc cu rom. Se lasă la macerat 30 minute. Cuptorul se încinge. 2. Se freacă untul cu zahărul pudră, apoi se adaugă pe rând gălbenuşurile, făina cernută cu praful […]

Potcoviţe cu noroc

1. Se freacă untul cu zahărul, ouăle şi coaja de lămâie. Se adaugă nuca tocată mărunt şi, în bloc, toată făina cernută cu praful de copt şi praful de budincă. Se amestecă rapid cu furculiţa, de sus în jos, apoi se frământă rapid, se acoperă cu folie transparentă şi se lasă la rece 30 minute. […]

Peştişori cu glazură de lămâie

1. Se îndulceşte cafeaua cu zahărul tos, apoi se lasă să se răcească şi se înglobează în crema de ciocolată. Se adaugă untul frecat spumă şi se amestecă cu scorţişoara, cacaua, coaja rasă de lămâie, o lingură de apă rece, zahărul vanilat, zahărul pudră şi făina cernută cu praful de copt. Se frământă, se acoperă […]

Fursecuri mosaic

1. Ouăle se bat cu zahărul tos, zahărul vanilat şi 2 linguri de apă, până se topeşte tot zahărul. Se adaugă untul şi se împarte în două. Jumătate din compoziţie se amestecă cu 200 g făină cernută cu un praf de copt şi cacaua, iar cealaltă jumătate se amestecă cu 300 g făină cernută cu […]

Tort de ciocolată

1. Se unge tava cu unt şi se presară susan. Untul se freacă spumă şi se amestecă cu mierea şi gălbenuşurile adăugate pe rând. 2. Separat, în vase diferite, se topeşte fiecare tip de ciocolată, la bain-marie. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare, iar făina se cerne cu amidonul. 3. Se separă […]

Bomboane cu migdale

1. Se amestecă mierea cu migdalele măcinate, coaja şi zeama de lămâie, romul şi scorţişoara. Se acoperă şi se lasă deoparte 10 minute. 2. Ciocolata rasă şi untul se pun într-un ibric, la bain-marie şi se amestecă până se topeşte toată ciocolata. Se păstrează caldă. 3. Se formează bomboanele, se trec prin glazura de ciocolată […]

Plăcintă cu mere şi brânză dulce

1. Se freacă untul cu zahărul pudră, apoi se adaugă făina, o lingură apă rece şi gălbenuşurile. Se amestecă cu furculiţa, apoi se frământă rapid. Se acoperă cu folie transparentă şi se păstrează la rece 20 minute. 2. Între timp, se pregăteşte umplutura. Merele se spală, se curăţă de coajă, se taie cubuleţe de 1-2 […]