Cozonac

1. Toate ingredientele se păstrează câteva ore la cald. Făina pentru cozonac se cerne, gălbenuşurile se bat cu sare, untul se freacă spumă până se înmoaie şi albuşurile se bat spumă. Se separă o lingură de gălbenuş şi se păstrează pentru uns. 2. Pentru maia, se dizolvă drojdia de bere şi o linguriţă de zahăr […]

Fursecuri cu vişine

1. Cuptorul se încinge. Se freacă untul cu zahărul, zahărul vanilat şi gălbenuşul, apoi se amestecă cu făina cernută cu praful de copt, cacaua şi nuca de cocos. Când se obţine un aluat omogen se acoperă cu o folie şi se lasă la rece 5-10 minute. 2. Se formează fursecuri, ca nişte gogoşi mici cu […]

Prăjitură cu kiwi

1. Se bat ouăle cu zahărul, zahărul vanilat şi laptele, până se topeşte tot zahărul. Se adaugă coaja de lămâie şi câte o lingură de ulei, bătând în continuare până se înglobează în compoziţie. 2. Se adaugă în ploaie făina cernută cu praful de copt. Se amestecă uşor, de jos în sus, apoi se toarnă […]

Ruladă cu fructe confiate

1. Zahărul, 4 linguri de apă şi zeama de portocale se pun într-o oală cu fundul mai gros şi se fierb până se obţine un sirop legat. Se adaugă coaja de portocale şi se lasă să se răcească. Se amestecă apoi cu nuca măcinată, mai întâi 200 g, untul şi cacaua. Dacă se obţine un […]

Cotlete pane

1. Cotletele se spală şi se curăţă de pieliţe. Se taie partea de muşchi în două felii, fără să se desprindă de os. Se condimentează cu sare şi piper pe toate părţile şi se lasă deoparte, 5-10 minute. 2. Caşcavalul şi salamul se curăţă de coajă şi se taie felii subţiri. Se aşază în fiecare […]

Ruladă de porc cu ficat

1. Ficatul se spală şi se fierbe în apă cu sare şi câteva boabe de piper. Carnea se spală şi se taie astfel încât să se obţină o felie de carne plată, care să se poată rula. Se condimentează cu sare şi piper, iar partea care urmează să fie la interior se unge cu muştar. […]

Muşchi de porc în aluat

1. Ceapa se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Se căleşte în ulei şi se stinge cu 2-3 linguri de apă. Se lasă să fiarbă înăbuşit câteva minute, apoi se adaugă cârnaţii tăiaţi mărunt. Se lasă pe foc până se prăjesc cârnaţii, amestecând din când în când să nu se prindă de tigaie. Când […]

Ursuletul Teddy

1. Se bat gălbenuşurile cu 4 linguri de zahăr şi 4 linguri de apă. Separat, se bat spumă albuşurile cu restul de zahăr şi zahărul vanilat. 2. Gălbenuşurile se amestecă cu făina, praful de copt, amidonul şi cacaua, apoi cu albuşurile bătute spumă. Se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace […]

Napolitane cu ciocolată

1. Se face un sirop legat din zahăr, jumătate pahar cu apă şi rom. Se lasă să se răcească puţin, apoi se adaugă ciocolata rasă şi cacaua. Se amestecă până se topeşte şi se înglobează ciocolata. Se separă un sfert din compoziţie, se amestecă cu 20 g unt şi se păstrează pentru glazură. 2. În […]

Biscuiţi de casă cu ciocolata

Biscuiţii de casă cu ciocolata se fac in mai putin de o ora si sunt mai buni decat cei cumparati. Iata o reteta simpla! 1. Se freacă untul cu margarina, zahărul, zahărul vanilat, coaja de lămâie şi gălbenuşurile. Se adaugă în bloc toată făina cernută cu praful de copt şi se amestecă rapid cu furculiţa, […]