Melci dulci din aluat fraged
1. Făina se cerne şi se amestecă cu drojdia de bere uscată. Se frământă apoi cu oul bătut şi sucul de mere călduţ în care s-a dizolvat un praf de sare şi 3 linguri zahăr. Se acoperă şi se lasă la dospit 30 minute. Aluatul pentru plăcintă se desface şi se lasă la decongelat. 2. […]
Paste cu pui
1. Pastele se fierb în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe pachet. Se trec printr-un jet de apă rece şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. 2. Pieptul de pui se spală, se taie cubuleţe şi se prăjeş te într-o tigaie încinsă. Se adaugă ceapa tocată mărunt, se căleşte uşor şi se stinge cu […]
Paste cu peşte şi spanac
1. Pastele se fierb în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe pachet. Se trec printr-un jet de apă rece şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Peştele se spală, se taie felii şi se condimentează cu sare şi piper. Se dă prin făină şi se prăjeşte în ulei. Când se răceşte se taie fâşii. […]
Tarte cu struguri şi vin
1. Se bate oul şi se amestecă cu 90 g zahăr şi untul bătut spumă. Se adaugă făina amestecată cu praful de copt şi se frământă până se obţine un aluat omogen. Se acoperă cu o folie transparentă şi se lasă la rece o oră. 2. Între timp, strugurii se spală, se curăţă şi se […]
Plăcintă cu cremă de vin şi fructe
1. Ananasul din compot se lasă la scurs într-o strecurătoare. Siropul se păstrează. Mărul se spală, se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe. Se amestecă cu bucăţile de ananas şi coaja de lămâie şi se pun în tava pentru copt, tapetată cu hârtie de copt, unt şi pesmet. 2. Se amestecă 100 ml sirop […]
Tort cu mere şi vin
1. Se cerne făina, se pune într-un castron şi se amestecă cu zahărul şi un praf de sare. Se adaugă untul rece tăiat cubuleţe, iar în mijloc se face o adâncitură şi se pune oul. Se trece cu furculiţa prin ou şi se amestecă cu făina, apoi se frământă rapid, fără să se obţină un […]
Ciocolată caldă cu biscuiţi
1. Pentru biscuiţi, se amestecă untul, mierea, ciocolata rasă, zahărul şi scorţişoara pisată. Se adaugă 5 linguri de apă, se pun deasupra unui vas cu apă fierbinte şi se amestecă până se topeşte tot zahărul. Se lasă la răcit şi se adaugă făina cernută cu praful de copt. Se frământă câteva minute, se acoperă cu […]
Plăcintă de dovleac
1. Se bate oul spumă şi se amestecă cu zahărul, zahărul vanilat şi untul. Se adaugă coaja de lămâie şi făina, apoi se frământă. Se acoperă aluatul cu folie transparentă şi se păstrează la rece o oră. 2. Între timp, dovleacul se rade şi se căleşte în unt, într-o cratiţă cu fundul mai gros. Se […]
Plăcintă cu brânză proaspătă
Plăcinta cu brânză proaspătă este rapidă, gustoasă şi va fi pe placul întregii familii. Iată cât de simplă e reţeta! 1. Se desface aluatul şi se lasă la decongelat. Stafidele se curăţă, se spală în apă călduţă şi se stropesc cu rom. Se lasă la macerat 30 minute. 2. Pentru umplutură, se pasează brânza proaspătă […]
Sufleu de conopidă
1. Conopida se curăţă, se spală şi se desface în bucheţele mici. Se fierb în apă cu sare, apoi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Într-o tigaie încinsă cu unt se căleşte ceapa tocată. Se stinge cu puţină apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit aproximativ 5 minute. 2. Conopida se taie cubuleţe şi se […]