Conopidă umplută

1. Conopida se curăţă, se spală şi se fierbe în apă cu sare, 15-20 minute. Se scurge şi se lasă să se răcească. 2. Carnea tocată se amestecă cu ouăle bătute şi se condimentează cu boia de ardei, pătrunjel verde tocat, sare şi piper. 3. Se taie partea superioară din conopidă, ca un capac, iar […]

Salată de ardei copţi cu sos de usturoi

1. Se aleg ardei graşi mari, dacă se poate verzi, galbeni şi roşii. Se spală şi se şterg sau se lasă să se usuce. 2. Se coc pe o plită foarte bine încinsă, aşezată direct pe flacăra aragazului. Se întorc pe toate părţile, până se coc peste tot. Se pun într-o cratiţă, se dau cu […]

Legume gratinate

1. Vinetele se spală, se curăţă şi se taie felii, pe lung, groase de 1 cm. Se dau cu un praf de sare şi se lasă la scurs pe un tocător din lemn, 30 minute. Jumătate din roşii se curăţă de coajă, se taie cubuleţe şi se amestecă cu usturoiul pisat cu sare. Restul de […]

Clătite cu fructe şi frişcă

1. Se amestecă laptele rece cu făina, smântâna, gălbenuşul şi ouăle bătute, până se obţine o compoziţie omogenă. Se adaugă romul şi se lasă aluatul 10-15 minute deoparte, să se odihnească. 2. Se bate frişca spumă, până când aceasta nu se mai desprinde de pe tel, apoi se adaugă zahărul pudră şi zahărul vanilat. Se […]

Aperitiv cu vinete

1. Vinetele se spală, se taie rondele mai groase şi se dau cu un praf de sare. Se pun pe un tocător şi lasă 30 minute la scurs. Se dau apoi prin făină, se prăjesc în ulei şi se lasă la scurs pe o hârtie absorbantă. 2. Brânza se frământă şi se condimentează după gust […]

Rulouri cu piept de pui

1. Pieptul de pui se spală şi se taie fâşii sau cubuleţe. Se condimentează cu sare şi piper şi se rumeneşte în ulei. Se adaugă ceapa tocată, se căleşte uşor, apoi se stinge cu apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit 15-20 minute. 2. Între timp, ardeii graşi şi castraveţii se spală, se curăţă şi […]

Compot asortat

1. Se pun la fiert 1,5-2 l de apă cu 300 g zahăr şi o lămâie tăiată felii. Toate fructele se spală, se curăţă şi se taie cubuleţe. Pentru a nu se oxida, se pun imediat într-un castron cu apă. 2. Când siropul începe să fiarbă, se adaugă fructele tăiate şi se lasă la foc […]

Prăjitură cu brânză dulce şi pere

1. Pentru aluat, se amestecă şi se bat spumă oul cu zahărul pudră şi untul. Se adaugă făina amestecată cu praful de copt şi se frământă până se omogenizează. Se acoperă cu o folie şi se lasă o oră la rece. 2. Pentru umplutură, perele se spală şi se curăţă de coajă. Jumătate se taie […]

Salată de paste cu şuncă şi legume

1. Pastele se fierb în apă cu sare şi o linguriţă de ulei. Se respectă timpul de fierbere indicat pe pachet, apoi se trec printr-un jet cu apă rece şi se lasă la scurs. 2. Separat, se fierb în apă cu sare ciupercile şi fasolea verde. Se pun apoi la scurs şi se lasă să […]

Spaghete bologneze

1. Spaghetele se fierb în apă cu sare atât cât este indicat pe pachet, apoi se trec printr-un jet de apă rece şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. 2. Într-o tigaie încinsă cu ulei se căleşte carnea tocată. Se adaugă ceapa şi usturoiul fin tocate, ardeiul gras şi ciupercile tăiate cubuleţe, pasta şi sucul […]