Paste cu carne de mânzat şi sos picant

1. Carnea se spală, se curăţă de pieliţe şi se taie cubuleţe. Se pune într-o tigaie încinsă cu ulei şi se căleşte. Se adaugă ceapa şi usturoiul fin tocate, apoi se stinge cu apă călduţă şi se lasă să fiarbă înăbuşit 25-30 minute. Se condimentează cu sare, piper, ardei iute fin tocat, boia de ardei […]

Supă de roşii cu crutoane

1. Pieptul de pui se spală şi se pune la fiert într-o oală cu 2 l de apă cu sare. După primul clocot se spumează sau se schimbă apa. Se adaugă ceapa, morcovii, păstârnacul, pătrunjelul şi ardeiul gras, toate legumele curăţate, spălate şi tăiate în sferturi. Se lasă să fiarbă 30-35 minute, până se fierbe […]

Hamburger

1. Carnea se spală, se curăţă de pieliţe, se taie bucăţi şi se dă prin maşina de tocat, folosind o sită cu ochiuri mai mici. Se amestecă cu ceapa tocată, usturoiul pisat cu sare şi ardeiul gras dat pe o răzătoare fină. 2. Se condimentează cu ardei iute, sare, nucşoară şi oregano, câte un vârf […]

Tocăniţă de pui

1. Carnea de pui se curăţă, se spală şi se taie bucăţi. Se pun într-o tigaie încinsă cu ulei şi se prăjesc uşor. Se adaugă ceapa şi usturoiul tocate mărunt şi se călesc puţin. Se sting cu apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit 10-15 minute. 2. Se răstoarnă într-un vas ce poate fi pus […]

Salată de mere cu pepene galben

1. Stafidele se curăţă, se spală cu apă călduţă, se lasă la scurs pe o hârtie absorbantă, apoi se pun într-un castron şi se stropesc cu rom. Pepenii galbeni  se taie în jumătăţi şi se curăţă de seminţe. Merele se spală, se curăţă de coajă, de sâmburi şi se taie cubuleţe. Se pun în jumătăţile […]

Jeleu de fructe cu mere

1. Merele se spală, se curăţă de coajă, de sâmburi şi se taie cubuleţe. Fructele de pădure se spală şi se curăţă. Fructele asfel pregătite se pun într-un castron, se stropesc cu zeama de la o lămâie şi se presară cu zahăr. Se acoperă şi se păstrează la rece 10- 15 minute. 2. Se bate […]

Salată grecească

1. Roşiile şi salata verde se spală şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Mazărea şi porumbul se pun separat la fiert, în apă cu sare. Se scurg apoi şi se lasă să se răcească. 2. Foile de salată se rup sau se taie în fâşii late de 3-4 cm şi se pun într-un castron […]

Salată picantă

1. Toate legumele se curăţă şi se spală. Ciupercile se curăţă, se spală şi se fierb 10 minute în apă cu sare. 2. Într-o tigaie încinsă cu ulei se căleşte carnea tocată. Se adaugă ciupercile scurse şi tăiate felii, prazul tăiat rondele şi şunca ţărănească tăiată cubuleţe. Se stinge cu apă îndoită cu vin şi […]

Salată cu piept de pui

1. Pieptul de pui se spală şi se taie fâşii. Se condimentează cu sare şi piper şi se lasă 10 minute la rece. Ceapa, ardeiul gras, roşiile, salata verde şi pătrunjelul verde se curăţă, se spală şi se lasă să se usuce într-o strecurătoare. 2. Într-o tigaie încinsă cu ulei se prăjesc bucăţile de carne, […]

Rondele cu caşcaval

1. Se desface aluatul şi se lasă să se decongeleze. Caşcavalul se rade, iar oul se bate până se face spumă deasupra. Se încinge cuptorul. 2. Se întinde aluatul. Se aşază feliile de şuncă una lângă alta, apoi se rade caşcavalul şi se presară pe şuncă. Se rulează aluatul şi se taie transversal în rondele […]