Frigărui pane

1. Se taie caşcavalul cubuleţe de 3-4 cm. Ceapa se curăţă, se spală şi se taie în sferturi, iar ardeii graşi se curăţă, se spală şi se taie bucăţi de 3-4 cm. Cârnaţii se taie rondele. Ouăle se bat cu un praf de sare şi piper. 2. Se umezesc ţepuşele, apoi se pun alternativ bucăţi […]

Pere în sirop, cu ciocolată

1. Se face un sirop din vin, zahăr şi zeamă de lămâie, aromat cu scorţişoară şi coajă de lămâie. Se fierbe la foc potrivit. 2. Se aleg pere frumoase, se spală, se taie în jumătăţi, se curăţă de coajă şi de sâmburi. Se pun în sirop şi se fierb 10-15 minute. Se scot din sirop […]

Chifteluţe din orez

1. Orezul se alege şi se spală. Ceapa se curăţă, se spală, se toacă mărunt şi se căleşte în 2-3 linguri ulei. Se adaugă orezul şi se căleşte 1-2 minute. Se stinge cu apă fierbinte şi se fierbe înăbuşit până ce orezul se înmoaie şi absoarbe toată apa din tigaie. 2. Dovlecelul se curăţă, se […]

Tarte cu cremă de vanilie

1. Se face un aluat din 250 g făină, 50 ml apă rece, o lingură zahăr pudră, un praf de sare, 2 ouă şi 120 g unt. Se acoperă cu o folie transparentă şi se lasă la rece 30 minute. 2. Pentru cremă, se freacă gălbenuşurile cu 125 g zahăr şi 3-4 linguri de lapte. […]

Tartă cu mere şi migdale

1. Se face un aluat din făină, ou, un praf de sare, zahăr pudră şi 125 g unt. Se acoperă cu folie transparentă şi se păstrează la rece 30 minute. 2. Merele se spală, se curăţă de coajă şi se rad. Se călesc într-o tigaie cu 60 g unt, zeama de lămâie şi 4 linguri […]

Supă de ceapă

1. Ceapa se curăţă, se spală şi se taie felii. Se dă prin făină şi se căleşte foarte puţin în ulei. Se stinge cu apă şi se înăbuşă 10 minute, apoi se adaugă 2 l apă fierbinte şi se fierbe 30 minute. 2. Se pune sucul de roşii, se potriveşte la gust cu sare şi […]

Orez cu ciuperci pleurotus

Orezul cu ciuperci pleurotus este ideal dacă vrei o rețetă simplă și sățioasă. 1. Ciupercile se curăţă, se spală şi se fierb 10 minute în apă cu sare, apoi se scurg şi se taie felii. Orezul se alege şi se spală. 2. Ceapa se curăţă, se spală, se toacă mărunt şi se căleşte în ulei. […]

Musaca de legume cu branza vegetala

O reteta delicioasa de musaca de legume cu branza vegetala, ideala pentru zilele de post. 1. Cartofii se spală foarte bine şi se fierb în coajă 30 minute, în apă cu sare. Ţelinele se curăţă, se taie felii şi se călesc în ulei. Prazul se curăţă, se spală şi se taie bucăţi de 4-5 cm. […]

Cremă de brânză cu sirop de vişine

1. Se pune gelatina în iaurt şi se lasă o oră să se înmoaie. Se bate spumă smântâna pentru frişcă, apoi se adaugă zahărul vanilat şi o lingură zahăr pudră. Se bate 1-2 minute şi se pune la rece. 2. Vasul cu iaurt şi gelatină se pune deasupra unui vas cu apă fierbinte şi se […]

Tort în alb şi roşu

1. Se bat ouăle cu 100 g zahăr şi un zahăr vanilat. Se adaugă untul şi făina amestecată cu praful de copt. Se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 20-25 minute. 2. Se pune gelatina în iaurt şi se lasă o oră. Smântâna, păstrată […]