Pulpe de pui cu legume
1. Pulpele de pui se curăţă, se spală, se usucă şi se dau cu un praf de sare şi piper. Se prăjesc pe ambele părţi într-o tigaie încinsă cu ulei. 2. Ceapa se curăţă, se spală şi se taie în sferturi. Dovleceii se spală şi se taie rondele. Lămâia se curăţă de coajă şi se […]
Tort cu mandarine şi kiwi
1. Se bat ouăle cu 150 g zahăr şi zahărul vanilat, până se dizolvă tot zahărul. Se adaugă făina în ploaie, se amestecă uşor şi se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 25-30 minute. 2. Se scot mandarinele din compot şi se lasă la scurs. […]
Prăjitură cu kiwi
1. Se bat ouăle cu 250 g zahăr şi 1 pachet zahăr vanilat. Se adaugă treptat uleiul, apoi laptele şi făina amestecată cu praful de copt. Se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul încins 20-25 minute. 2. Se bate frişca cu 50 g zahăr, 1 pachet de zahăr […]
Paste cu brânză şi alune
1. Pastele se fierb în apă cu sare. Se trec printr-un jet de apă rece şi se lasă la scurs. Ceapa verde se curăţă, se spală, se taie rondele şi se căleşte în unt. Alunele se toacă mărunt. 2. Se fierbe laptele cu brânza topită şi se amestecă până ce se topeşte toată brânza. Se […]
Paste cu peşte
1. Peştele se spală, se usucă, se taie cubuleţe de 3-4 cm, se dă cu un praf de sare şi se stropeşte cu zeamă de lămâie. Se lasă la rece 10 minute. Smântâna se condimentează după gust cu sare, piper şi mărar. Castraveciorii se taie felii. 2. Pastele se fierb în apă cu sare, apoi […]
Paste cu carne
1. Carnea se spală, se usucă şi se taie cubuleţe. Se presară ghimbir şi piper. Se dă la rece 15 minute, apoi se prăjeşte într-o tigaie încinsă cu ulei. Se adaugă usturoiul tocat mărunt şi morcovul tăiat rondele. Se stinge cu apă fierbinte, se potriveşte la gust cu sare şi se lasă să fiarbă înăbuşit […]
Friptură de raţă cu praz
1. Carnea se curăţă, se spală, se taie şi se dă cu un praf de piper. Bucăţile de carne se prăjesc într-o tigaie încinsă cu ulei, apoi se adaugă ţelina tăiată cubuleţe. Se sting cu vin îndoit cu apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit 30-40 minute. 2. Când carnea este bine fiartă, se adaugă […]
Salată cu soia
1. Soia se fierbe conform indicaţiilor înscrise pe ambalaj. Se scurge şi se lasă să se răcească. Legumele se fierb în apă cu sare. Se strecoară şi se lasă deoparte. 2. Două ouă se fierb 10 minute. Gălbenuşurile fierte se dau pe răzătoarea mică, apoi se amestecă cu gălbenuşul crud şi uleiul adăugat în porţii […]
Prăjitură cu fructe
1. Smochinelele, curmalele fără sâmburi şi stafidele se spală în apă călduţă şi se usucă. Se taie cubuleţe, se pun într-un castron şi se stropesc cu 4 linguri de rom. Fructele confiate se taie cubuleţe. 2. Ouăle se bat cu zahărul tos şi 1 plic cu zahăr vanilat. Se amestecă cu făina, praful de copt, […]
Tort cu mac şi mere
1. Se freacă 2 gălbenuşuri cu 2 linguri de zahăr, apoi se amestecă cu făina şi 150 g unt. Se lasă la rece 30 minute. Merele se spală, se curăţă şi se taie în jumătăţi. Seminţele de mac se stropesc cu vin şi o lingură zeamă de lămâie. 2. Aluatul se întinde şi se pune […]