Peşte umplut cu ciuperci

1. Peştele se spală, se stropeşte cu zeamă de lămâie şi se condimentează cu sare şi piper, apoi se acoperă şi se păstrează la rece 30 minute. 2. Ciupercile se curăţă, se spală, se taie felii subţiri şi se călesc în unt. Se adaugă ceapa şi usturoiul fin tocate. Se înăbuşă 10 minute, apoi se […]

Salată de ardei copţi

1. Se aleg ardei graşi proaspeţi, cât mai drepţi şi fără deformaţii, ca să se poată coace uniform. Se spală şi se lasă să se usuce. 2. Se coc pe o plită foarte bine încinsă aşezată direct pe flacăra aragazului. Se întorc pe toate părţile, astfel încât să se coacă peste tot. Se dau cu […]

Alivenci cu mure

1. Brânza proaspătă se pasează şi se amestecă cu smântâna şi 3 linguri de zahăr pudră, până se obţine o pastă omogenă. 2. Albuşurile bătute spumă cu 4 linguri de zahăr tos, zeama de lămâie şi zahărul vanilat se amestecă cu gălbenuşurile, făina, mălaiul şi pasta de brânză. Se răstoarnă într-o tavă unsă cu unt […]

Cremă de brânză cu mure

1. Murele se spală, se curăţă şi se lasă să se usuce într-o strecurătoare. Smântâna pentru frişcă, păstrată la frigider, se bate până devine densă şi nu se mai desprinde de pe tel. Se adaugă zahărul şi zahărul vanilat şi se mai bate doar 1-2 minute, deoarece există pericolul să se taie. 2. Brânza dulce […]

Musaca de vinete

1. Vinetele se spală, se curăţă de coajă şi se taie felii cu grosimea de 1 cm. Se dau cu un praf de sare, se pun pe un tocător din lemn şi se lasă la scurs. 2. Ceapa se curăţă, se toacă mărunt şi se căleşte uşor într-o tigaie încinsă cu ulei. Se adaugă carnea […]

Grătar de porc cu vinete coapte

1. Vinetele se spală, se taie felii cu grosimea de 1 cm, care se dau cu un praf de sare şi se lasă la scurs pe un tocător din lemn. Ceapa se curăţă şi se taie rondele. 2. Carnea se spală, se taie felii şi se condimentează cu sare şi piper sau condimente speciale pentru […]

Vinete umplute

1. Vinetele se spală, se taie în jumătăţi pe lungime, se presară cu sare pe părţile cu miez şi se lasă la scurs, 30 minute. 2. Se spală şi se fierb numai 5 minute, apoi se lasă la scurs. Se scoate miezul cu o linguriţă şi se toacă mărunt. Se căleşte în ulei, cu o […]

Cremă de vanilie cu fructe

1. Laptele se fierbe şi se aromează cu vanilie. Vişinele se spală, se curăţă de sâmburi şi se dau prin pesmet. Kiwi se curăţă şi se taie cubuleţe. 2. Ouăle se bat cu zahărul şi făina, apoi se subţiază cu laptele fierbinte, amestecând mereu. Se pune crema deasupra unui vas cu apă clocotită până se […]

Friptură de porc cu chimen

1. Carnea se spală, se curăţă de pieliţe, se condimentează cu sare, piper şi chimen, se unge cu ulei şi se lasă la rece 30 minute. Se încinge cuptorul. 2. Ceapa, usturoiul şi ardeiul gras se curăţă, se spală şi se taie în sferturi. Se pun într-o tavă unsă cu ulei şi se dau cu […]

Paste cu ciuperci

1. Se fierb pastele conform indicaţiilor de pe pachet. Se trec printr-un jet cu apă rece şi se lasă la scurs. Se stropesc cu ulei de măsline şi se păstrează calde într-un vas acoperit. 2. Pentru sos, ciupercile se curăţă, se spală şi se fierb 10 minute în apă cu sare. Se scurg, se taie […]