Ruladă de spanac cu brânză
1. Untul tăiat cubuleţe se pune la foc mic, până se topeşte. Se adaugă spanacul tocat mărunt şi făina. Se amestecă până se leagă, apoi se stinge cu laptele călduţ şi se amestecă să nu se formeze cocoloaşe. Se lasă apoi să se răcească şi se adaugă gălbenuşurile, albuşurile bătute spumă, un praf de sare […]
Aspic de miel cu ou
1. Carnea se spală, se curăţă de pieliţe şi se pune la fiert în 2 l apă rece cu sare. Se lasă să dea în clocot, se spumează şi se adaugă ceapa, morcovii şi ţelina. Se spumează din nou şi se fierb 30-40 minute. 2. Când toate sunt bine fierte, se adaugă piperul boabe şi […]
Brioşe cu banană
1. Banana se curăţă, se pasează, se stropeşte cu zeamă de lămâie şi se mixează până se omogenizează. 2. Ouăle se bat cu zahărul, până se topeşte tot zahărul, apoi se adaugă untul frecat cu ciocolata şi uleiul, banana şi făina cernută cu praful de copt. Se amestecă uşor şi se toarnă în formele unse […]
Şarlotă cu fursecuri
1. În 300 ml lapte rece se dizolvă făina cernută şi cacaua. Se adaugă gălbenuşul şi restul de lapte fierbinte cu zahărul şi zahărul vanilat. Se pune pe foc deasupra unui vas cu apă clocotită, amestecând continuu până se îngroaşă. 2. Când se răceşte puţin se adaugă untul tăiat cubuleţe şi se freacă până se […]
Prăjitură cu nucă şi portocale
1. Pentru blat, se bat albuşurile spumă cu zahărul, zahărul vanilat şi romul, până se obţine o spumă densă. Se adaugă gălbenuşurile, untul frecat spumă şi făina cernută cu praful de copt. Se amestecă uşor să nu se lase spuma de la ou. 2. Se separă câte o treime din această compoziţie şi se amestecă […]
Tartă cu cremă de lămâie şi jeleu de caise
1. Pentru blat se amestecă rapid făina cu gălbenuşul, un praf de sare, zahărul şi untul tăiat cubuleţe. Se acoperă apoi cu o folie transparentă şi se lasă la rece o oră. 2. Se întinde aluatul într-o foaie subţire, se pune într-o tavă rotundă tapetată cu hârtie de copt şi se înţeapă din loc în […]
Prăjitură cu brânză şi cireşe
1. Se bat gălbenuşurile cu 100 g zahăr până se topeşte tot zahărul, apoi se adaugă albuşurile bătute spumă şi făina amestecată cu praful de copt şi cacaua. Se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul încins aproximativ 12 minute. 2. Blatul copt se presară cu restul de zahăr. […]
Ouă umplute cu gem de căpşuni
1. Pentru aluat, se amestecă făina cu untul, zahărul, zahărul vanilat, gălbenuşul şi coaja de lămâie. Se acoperă apoi cu o folie transparentă şi se lasă la rece jumătate de oră. 2. Se întinde aluatul într-o foaie subţire de 4-5 mm, din care se taie forme ovale, care imită oul. Se pun într-o tavă tapetată […]
Tort de biscuiţi
1. Pentru cremă, sa bate oul cu zahărul, zahărul vanilat şi laptele, până se topeşte tot zahărul. Se pune apoi la bain-marie şi se bate în continuare până se obţine o cremă de consistenţa smântânii. Se ia de pe foc şi se amestecă cu ciocolata rasă şi cacaua. 2. Când se răceşte, se amestecă cu […]
Prăjitură “noapte şi zi”
1. Pentru blat, se bat spumă albuşurile cu zahărul, apoi se adaugă gălbenuşurile frecate cu uleiul şi făina cernută cu praful de copt şi cacaua. Se amestecă uşor şi se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 15-20 minute. 2. Gelatina se lasă la înmuiat. Gălbenuşurile […]