Ruladă cu cremă caramel
1. Pentru blat, se bat albuşurile spumă cu zahărul, până se obţine o spumă densă. Se adaugă apoi gălbenuşurile şi treptat făina cernută. Se amestecă uşor, de jos în sus şi se toarnă într-o tavă dreptunghiulară tapetată cu hârtie de copt. Se coace în cuptorul dinainte încins, la foc potrivit, 12-14 minute. Se scoate imediat […]
Tort “Doboş“
1. Pentru blat, se bat spumă albuşurile cu zahărul, zahărul vanilat şi romul, până se obţine o spumă densă. Se pun apoi gălbenuşurile şi untul topit, dar rece şi se amestecă uşor. Se adaugă în ploaie şi făina cernută cu amidonul şi se amestecă în continuare uşor, de jos în sus. 2. Din această compoziţie […]
Saramură de peşte
1. Peştele se curăţă, se spală şi se şterge cu un şervet de hârtie. Pentru saramură, peştele nu se curăţă de solzi şi nu se taie bucăţi. 2. Se încălzeşte grătarul foarte bine şi se presară cu sare grunjoasă. Se pun apoi peştii la fript şi se lasă pe fiecare parte câte 10-12 minute, având […]
Peşte la grătar cu cartofi copţi
1. Peştele se spală cu apă rece şi se şterge cu un şervet de hârtie. Se condimentează cu puţin piper, se stropeşte cu zeama de la jumătate de lămâie şi se lasă la rece 10-15 minute. Cartofii se spală şi se pun în folie din aluminiu. 2. Între timp, grătarul se încălzeşte foarte bine. Se […]
Salată suedeză cu sardine
1. Sardinele se pun într-un castron şi se pasează cu furculiţa. Merele se spală, se taie în sferturi şi se curăţă de sâmburi. Caşcavalul şi merele se taie cubuleţe şi se pun peste sardine. Se adaugă ţelina rasă fin şi castraveciorii muraţi tăiaţi felii. 2. Totul se amestecă uşor, apoi se adaugă maioneza bătută cu […]
Hamburger pentru copii
1. Salata verde şi roşia se spală şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Caşcavalul se taie rondele, iar chiflele se taie pe orizontală în jumătăţi. Castraveţii se taie rondele şi se lasă la scurs. 2. Carnea tocată se condimentează cu sare, puţin piper şi muştar. Se amestecă până se omogenizează şi se împarte în […]
Tartă de mere
1. Merele se spală, se curăţă şi se taie felii subţiri sau se dau pe o răzătoare mare. Se amestecă apoi cu albuşurile bătute spumă cu zahărul, o lingură zeamă de lămâie şi un praf de sare. Se adaugă pe rând gălbenuşurile, laptele, coaja rasă de la o lămâie şi făina amestecată cu praful de […]
Prăjitura cu mac, brânză şi mere
1. Pentru aluat, se dizolvă drojdia de bere şi o linguriţă rasă de zahăr în laptele călduţ. Se lasă 5 minute şi se toarnă într-o adâncitură făcută în făina cernută. Se adaugă untul frecat cu un praf de sare şi zahărul pudră, apoi se frământă energic, se acoperă şi se pune într-un loc cald, ferit […]
Spanac cu orez şi ouă la capac
1. Spanacul se curăţă, se spală, se opăreşte în apă cu sare şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Orezul se curăţă de impurităţi şi se spală în apă rece. 2. Ceapa tocată se căleşte uşor în ulei, apoi se adaugă orezul şi spanacul tocat mărunt. Se amestecă până se acoperă totul cu un strat […]
Spanac la cuptor cu ou şi caşcaval
1. Spanacul se curăţă, se spală, se opăreşte în apă cu sare şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. 2. Ceapa se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Se căleşte foarte puţin în unt, apoi se adaugă spanacul opărit tocat mărunt şi se amestecă uşor. Se stinge cu supă de legume şi se lasă […]