Marinată de peşte

1. Se curăţă peştele, se spală foarte bine cu apă rece şi se lasă la scurs. Se dă cu un praf de sare şi se stropeşte cu zeama de la o lămâie. Se acoperă şi se păstrează la rece jumătate de oră. 2. Se dă peştele prin făină, se scutură de surplusul de făină şi […]

Salată de ceapă

1. Mai întâi, se prepară un sos picant din sucul de roşii amestecat cu boiaua de ardei, o lingură de ulei, un vârf de cuţit de cimbru, sare şi piper după gust. Se amestecă energic până se dizolvă toată sarea şi se înglobează piperul şi cimbrul. Se prepară cu cel pun jumătate de oră înainte […]

Saleuri cu brânză şi chimen

1. Se amestecă făina cu untul, brânza rasă, 1 ou bătut cu gălbenuşul, iaurtul şi un praf de sare. Se frământă rapid, se acoperă cu o folie transparentă şi se păstrează la rece cel puţin două ore sau de seara până dimineaţa. 2. Se întinde aluatul într-o foaie groasă de 4-5 mm şi se taie […]

Saleuri cu cremă de brânză

1. Se amestecă făina cu praful de copt, untul, oul bătut cu un gălbenuş şi zeama de lămâie. Se frământă, se acoperă cu folie transparentă şi se păstrează la rece 30 minute. 2. Între timp, se prepară umplutura. Se pasează brânza proaspătă şi se amestecă cu telemeaua rasă fin, muştarul şi smântâna. Se potriveşte la […]

Supă cremă de ciuperci cu crutoane

1. Ciupercile se curăţă, se spală şi se taie felii subţiri. Ceapa şi morcovii se curăţă, se spală şi se taie în sferturi. Toate se înăbuşă în 60 g unt, la foc potrivit, 10-15 minute. 2. Legumele fierte se trec prin sită şi se pasează. Se adaugă făina dizolvată în jumătate pahar cu apă rece. […]

Frigărui cu ciuperci si legume

1. Ceapa, dovlecelul, prazul şi gogoşarii se curăţă şi se spală. Toate legumele se taie bucăţi de 3-4 cm. Se pun într-un castron şi se dau cu un praf de sare. 2. Ciupercile se curăţă şi se spală. Usturoiul se curăţă, se toacă mărunt şi se pisează cu sare. Se freacă apoi cu o lingură […]

Lasagne cu roşii şi ciuperci

1. Într-o tigaie încinsă cu unt, se căleşte uşor făina. Se stinge cu lapte rece, adăugat treptat, amestecând energic să se omogenizeze. Se lasă să fiarbă 8-10 minute, apoi se adaugă smântâna, supa concentrată, sare şi piper după gust. Se obţine un sos alb, consistent, care se lasă să se răcească. Foile de lasagne se […]

Lapte de pasăre

Lapte de pasăre la de bun ca în copilărie! Un desert ieftin, ușor de făcut, gata în mai puțin de 30 de minute. Să vedem o rețetă simplă. 1. Se pune laptele la fiert. Albuşurile se bat cu 50 g zahăr şi un plic zahăr vanilat, până când spuma devine foarte densă şi se topeşte […]

Salată cu fasole şi şuncă

1. Fasolea boabe se amestecă cu şunculiţa afumată tăiată felii şi se pune pe foc să dea câteva clocote. Se condimentează după gust şi se lasă să se răcească. 2. Salata se curăţă şi se spală. Roşiile şi ceapa se spală şi se taie rondele. Toate se pun într-un castron şi se dau cu un […]

Roşii umplute

1. Se aleg roşii bine coapte şi tari. Se spală şi se lasă să se usuce. Se taie câte un capac din fiecare roşie, apoi se curăţă miezul cu o linguriţă. Se dau la interior cu un praf de sare şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. 2. Într-un castron se amestecă maioneza cu smântâna. […]