Minieclere cu cremă de cafea

1. Pentru aluat, se pune laptele într-o crăticioară şi se fierbe. Se adaugă făina dizolvată în apa rece şi untul şi se amestecă energic să nu se facă cocoloaşe, până ce aluatul se desprinde de pe vas. Se ia apoi de pe foc, se lasă puţin să se răcească şi se adaugă pe rând ouăle, […]

Tort din clătite

1. Se bat ouăle cu jumătate de lapte şi un praf de sare, apoi se adaugă în ploaie cacaua cernută cu făina. Se amestecă bine până se omogenizează, se subţiază cu restul de lapte şi se lasă 10 minute să se odihnească. 2. Între timp, se bate frişca cu laptele praf, zahărul şi zahărul vanilat […]

Ineluşe cu zahăr pudră

1. Într-o adâncitură făcută în făina cernută se toarnă laptele călduţ în care s-au dizolvat drojdia de bere şi o linguriţă de zahăr. Se acoperă cu puţină făină şi se lasă să crescă 5 minute. 2. Se frământă apoi cu ouăle bătute cu restul de zahăr, zahărul vanilat şi coaja rasă de lămâie, untul înmuiat […]

Gogoşi cu nucă

1. Se dizolvă drojdia de bere şi o linguriţă de zahăr în laptele călduţ. Se adaugă o lingură de făină, se amestecă bine şi se lasă într-un loc cald, 10 minute. 2. Între timp, se bat ouăle cu gălbenuşul, restul de zahăr şi zahărul vanilat. Se adaugă smântâna, un praf de sare şi coaja de […]

Uscăţele din aluat dospit

1. Se presară drojdia de bere în făina cernută şi se amestecă. Se face apoi o adâncitură în făină unde se toarnă laptele călduţ în care s-a dizolvat zahărul, oul bătut cu un praf de sare, romul şi untul înmuiat. Se frământă, apoi se acoperă cu un şervet şi se lasă într-un loc cald la […]

Chifteluţe cu măsline

1. Ceapa se toacă mărunt, se dă cu un praf de sare, se presează puţin cu lama cuţitului şi se pune în carnea tocată. Se adaugă franzela înmuiată în puţin vin, oul bătut, un vârf de cuţit de piper şi pătrunjelul verde tocat. 2. Se amestecă bine, apoi se împarte compoziţia în 12 şi se […]

Perişoare de pui în sos de roşii

1. Morcovul şi ţelina se taie în sferturi şi se fierb în 500 ml apă. Pieptul de pui se spală, se curăţă de oase şi se trece de două ori prin maşina de tocat. Se mai toacă prazul tăiat rondele (numai partea albă), morcovul şi ţelina fierte şi franzela înmuiată în lapte. 2. Se adaugă […]

Tartă aperitiv

1. Se face o adâncitură în făina cernută, unde se pun ouăle, un praf de sare şi untul tăiat cubuleţe. Se amestecă rapid şi se frământă până ce se obţine un aluat omogen, care se acoperă cu o folie transparentă şi se lasă la rece jumătate de oră. 2. În untul puţin încălzit se toarnă […]

Tort cu ursuleţi

1. Se freacă untul cu zahărul, un praf de sare, zahărul vanilat şi ouăle adăugate pe rând. Separat, se pasează brânza proaspătă şi nuca de cocos. Se amestecă cele două compoziţii, apoi se adaugă treptat făina cernută cu praful de copt şi laptele. 2. Se toarnă aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi […]

Prăjitură cu brânză dulce şi caise

1. Pentru aluat, se freacă oul cu zahărul, zahărul vanilat şi untul, apoi se adaugă făina şi coaja de lămâie. Se frământă rapid, se acoperă cu o folie şi se lasă la rece o oră. Caisele din compot se lasă la scurs într-o strecurătoare. 2. Pentru cremă, brânza proaspătă pasată se amestecă uşor cu ouăle, […]