Melcişori cu stafide

1. În făina cernută se pune drojdia de bere şi se amestecă, iar oul şi gălbenuşul se bat cu un praf de sare, zahărul şi zahărul vanilat. Se frământă făina cu ouăle, laptele călduţ, coaja de lămâie şi jumătate din untul înmuiat, până se obţine un aluat omogen. Se acoperă şi se lasă la dospit […]

Croasante cu caşcaval

1. În făina cernută se pune drojdia şi se amestecă, iar ouăle se bat cu un praf de sare şi zahărul. Se frământă făina cu oul şi laptele călduţ, până se obţine un aluat, care se acoperă şi se lasă la dospit jumătate de oră. 2. Pentru umplutură, se freacă zahărul cu gălbenuşurile şi amidonul, […]

Sarmale ardeleneşti

1. Se amestecă toată carnea tocată, apoi se adaugă orezul şi ceapa călite în ulei, sucul de roşii, şunculiţa tăiată cubuleţe, sare şi piper. Pentru că varza murată este sărată, nu trebuie să se adauge prea multă sare. 2. Varza murată se spală de câteva ori în apă rece şi se lasă la scurs. Se […]

Sărmăluţe în foi de viţă cu orez (de post)

1. Într-o tigaie încinsă cu ulei se călesc ciupercile tocate mărunt, ceapa, morcovii şi orezul. Se amestecă uşor să nu se prindă de vas şi se înăbuşă până dispare toată apa din tigaie şi se acoperă totul cu un strat fin de ulei. Se stinge cu jumătate cană de apă şi se lasă să fiarbă […]

Sarmale şi ardei umpluţi

1. Într-o tigaie încinsă cu 2 linguri de ulei se călesc morcovii raşi şi orezul. Se amestecă să nu se prindă de vas, apoi se adaugă 100 ml apă fierbinte, sare şi piper. Se fierbe înăbuşit 5 minute, apoi se adaugă 100 ml lapte şi se mai lasă în continuare pe foc 10 minute. Se […]

Mosi cu ciocolata

1. Într-un castron mai mare, se freacă oul cu zahărul şi zahărul vanilat, apoi se adaugă treptat şi uleiul amestecat cu iaurtul. Se înglobează făina cernută cu praful de copt şi bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lămâie. 2. Pentru copt se foloseşte o tavă de copt cu locaşuri pentru brioşe, care se ung […]

Ruladă cu fructe

1. Se bat spumă gălbenuşurile cu jumătate din zahăr, iar albuşurile se bat spumă cu restul de zahăr şi zahărul vanilat. Se amestecă uşor cele două compoziţii, adăugând treptat şi făina. Se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 8-10 minute. 2. Blatul copt se […]

Tartă de ciocolată cu frișcă

Tartă de ciocolată cu frișcă se face repede și este un desert delicios, pe placul tuturor. Încearcă o rețetă simplă! 1. Se bat spumă gălbenuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat, până ce se topeşte tot zahărul. Se adaugă cacaua cernută cu făina şi albuşurile bătute spumă şi se amestecă uşor. Se toarnă într-o tavă rotundă […]

Şarlotă cu frişcă şi cafea

1. Se bat gălbenuşurile cu zahărul şi apa până se topeşte tot zahărul şi se obţine o cremă de consistenţa smântânii. Se adaugă albuşurile bătute spumă cu un praf de sare şi făina, se amestecă uşor şi se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, cu diametrul de aproximativ 20 cm. Se coace în […]

Salată aperitiv

1. Se desfac foile de plăcintă şi se lasă deoparte să se decongeleze. Se întind apoi şi se taie în 12 discuri sau pătrate, care se aşază în formele de tarte unse cu unt şi se coc în cuptorul încins, la foc potrivit, 8-10 minute. 2. Peştele se taie fâşii şi se stropeşte cu zeamă […]