Ruladă cu spanac şi cârnat

1. Cârnaţii se pun într-o tigaie cu ulei şi se prăjesc câte 5-6 minute pe fiecare parte. Se lasă apoi la scurs pe o hârtie absorbantă şi se curăţă de pieliţă. 2. Separat, într-o tigaie cu unt se pune un fir de praz tocat mărunt şi se căleşte. Se adaugă spanacul şi se lasă să […]

Aspic cu morcov şi ţelină

1. Rasolul şi piciorul de porc se pârlesc, apoi se curăţă şi se spală foarte bine cu apă călduţă. Se pun la foc într-o oală cu apă şi un praf de sare, apoi se adaugă şi cele două bucăţi de carne (pulpa şi muşchiul) lăsate întregi, pentru a nu se desface la fiert. După primele […]

Pui cu sos picant

1. Carnea de pui se spală, se usucă şi se taie fâşii sau felii subţiri. Se condimentează cu sare şi piper, apoi se lasă la rece 10-15 minute. 2. Se amestecă gălbenuşurile de ou cu 2 linguri făină, 2 linguri cu apă, o lingură cu ulei, un vârf de cuţit de sare, piper şi boia […]

Plăcintă cu spanac

1. Cartofii se curăţă, se spală şi se taie felii. Se pun într-o tavă rotundă, unsă cu ulei. Se condimentează cu sare şi piper şi se pun în cuptorul încins, 20 minute. 2. Între timp, într-o tigaie încinsă cu ulei se căleşte ceapa tăiată rondele. Se scoate şi se pune deoparte. În uleiul rămas în […]

Salată de crudităţi

1. Prazul se curăţă şi se spală. Se păstrează numai partea albă, care se taie rondele subţiri. Morcovul se curăţă, se spală şi se taie cubuleţe. 2. Totul se pune într-un castron suficient de mare. Se condimentează cu sare şi piper. Se amestecă uşor şi se lasă 5 minute. 3. Tarhonul se toacă mărunt şi […]

Frigărui din carne de porc

1. Carnea se taie cubuleţe de 3 cm. Costiţa se taie felii cu grosimea de 1 cm şi mari de 3-4 cm. Se pun într-un castron, apoi se adaugă ceapa tăiată solzişori, pătrunjelul şi ţelina tocate mărunt, cimbru şi piper după gust. Se stopesc cu vin alb şi ulei, se amestecă şi se lasă la […]

Tartă cu banana

1. Se încălzeşte cuptorul. O tavă rotundă, cu diametrul cuprins între 20 şi 23 mm, se tapetează cu hârtie pergament. Se amestecă nuca de cocos cu fulgii de ovăz şi 45 g unt. Se toarnă compoziţia în tavă şi se întinde astfel încât să acopere tot fundul şi 2 cm peretele lateral. Se coace 15 […]

Sufleu de banana

1. Se încălzeşte cuptorul. Pentru copt, se folosesc 4 castroane termoizolante, care se ung cu ulei. Bananele se curăţă de coajă şi se taie felii. Se stropesc cu zeamă de lămâie şi se pisează cu furculiţa. 2. Separat, se bat albuşurile spumă, apoi se adaugă zahărul tos şi se continuă să se bată, până se […]

Sarmale de post

1. Orezul se curăţă şi se spală. Varza se desface în foi, se spală şi se lasă la scurs. Într-o tigaie încinsă cu ulei se călesc, 1 – 2 minute, ceapa tocată mărunt şi orezul. Morcovii se taie cubuleţe şi se pun în compoziţia de orez. Se stinge cu puţină apă şi se lasă să […]

Sărmăluţe în foi de viţă

1. Frunzele de viţă de vie se spală şi dacă nu sunt fierte pentru conservare, se opăresc în apă, 1 – 2 minute. Se scot nervurile, se taie în dreptunghiuri şi se lasă la scurs. Orezul se curăţă şi se spală. 2. Carnea tocată se condimentează cu sare şi piper. Se adaugă ceapa tocată mărunt […]