Sarmale în foi de varză

1. Se desface varza în foi şi se spală cu apă călduţă. Dacă este prea sărată se lasă jumătate de oră la desărat în apă rece, sau se spală în 2 – 3 ape. Se aleg numai foi subţiri şi fără nervuri. Se taie în dreptunghiuri mai mari sau mai mici, funcţie de cum dorim […]

Fursecuri glazurate

1. Se amestecă făina cu amidonul, praful de copt, coaja de portocală şi un praf de sare. Se adaugă untul frecat cu 125 g zahăr şi ciocolata amăruie, apoi se frământă şi se formează un baton cilindric. Se acoperă cu o folie transparentă şi se lasă la rece 30 minute. 2. Se încinge cuptorul. Din […]

Ruladă cu nucă de cocos

1. Într-o oală cu fund gros se amestecă zahărul cu 150 ml apă şi se lasă pe foc, să fiarbă potolit până se leagă siropul. Se pune deoparte să se răcească. 2. Se amestecă cu zahărul vanilat, nuca de cocos, 60 g unt şi cacao. Biscuiţii se pisează şi se adaugă treptat, până se absoarbe […]

Cozonac cu stafide şi jeleuri de fructe

1. Se dizolvă drojdia de bere şi o linguriţă de zahăr tos în 2-3 linguri lapte călduţ. Se acoperă şi se lasă să crească la un loc cald. 2. Se cerne făina într-un vas în care urmează să se frământe cozonacul. Se bat ouăle cu un praf de sare, gălbenuşurile şi zahărul. Se încălzeşte laptele, […]

Tort cu nucă de cocos

1. Se amestecă sucul de fructe cu prunele uscate tăiate cubuleţe, o lingură coajă de portocală şi coaja de lămâie. Se lasă 3 ore la rece. 2. Se freacă untul cu ciocolata rasă. Ouăle se bat cu zahărul, apoi se adaugă o lingură coajă de portocală, făina amestecată cu praful de copt, un praf de […]

Ruladă cu alune

1. Se bat albuşurile spumă, apoi se adaugă 60 g zahăr şi zeama de lămâie, şi se bat în continuare până se întăreşte spuma. Se adaugă gălbenuşurile şi făina amestecată cu praful de copt, amestecând uşor, de jos în sus. Se toarnă aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie pergament şi se coace 15 minute, la […]

Prăjituri cu mac

1. Albuşurile se bat spumă tare, apoi se adaugă zahărul, zahărul vanilat şi o lingură zeamă de lămâie. Se bat în continuare până se întăresc din nou, apoi se adaugă gălbenuşurile, untul bătut spumă, o lingură coajă de lămâie, făina amestecată cu praful de copt şi macul. 2. Se amestecă uşor, de jos în sus, […]

Figurine din turtă dulce

1. Se bat 2 ouă şi un gălbenuş cu 250 g zahăr, apoi se adaugă mierea, scorţişoara şi făina amestecată cu praful de copt. Se acoperă cu o folie transparentă şi se lasă la rece o oră. 2. Se încinge cuptorul. Din aluat se întinde o foaie groasă de 5 mm, din care taie forme […]

Chec alb glazurat

1. Se încălzeşte mierea cu untul pe un vas cu apă caldă şi se amestecă până se înmoaie. Făina se cerne cu praful de copt. Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Jumătate din albuşuri se bat spumă, apoi se adaugă zahărul, zahărul vanilat şi o lingură zeamă de lămâie. Se bat în continuare până se întăresc […]

Paste cu sos aromat

1. Pastele se fierb în apă cu sare conform indicaţiilor de pe pachet, apoi se trec printr-un jet de apă rece şi se lasă la scurs. 2. Usturoiul se curăţă, se toacă mărunt şi se pisează cu sare, apoi se freacă cu puţin ulei şi verdeaţa fin tocată. Se amestecă cu muştarul, ceapa verde tocată […]