Brioşe cu măsline
1. Se amestecă făina cu praful de copt, untul, caşcavalul, un praf de sare şi boia de ardei. Se frământă repede, se acoperă cu o folie şi se pune la rece 1 oră. 2. Măslinele se pun la scurs într-o strecurătoare. Se încinge cuptorul. 3. Se întinde aluatul într-o foaie groasă de 1 cm, din […]
Pulpe de pui cu ananas
1. Se curăţă ceapa, morcovii şi păstârnacul în 1 l de apă cu puţină sare. Se fierb 30 minute şi se păstrează supa. Orezul se curăţă, se spală şi se căleşte 1 minut într-o tigaie încinsă cu o lingură de unt. Se adaugă 0.5 l supă fierbinte şi se lasă la foc mic 15-20 minute. […]
De post – Cartofi ţărăneşti
1. Ceapa se curăţă şi se toacă mărunt. Se căleşte în ulei încins, se stinge cu puţină apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit. Se încinge cuptorul. 2. Cartofii se curăţă, se spală şi se taie în sferturi sau felii groase, atunci când cartofii sunt prea mari. Se pun într-o tavă unsă cu ulei, apoi […]
Cartofi umpluţi
1. Cartofii se spală bine şi se fierb în coajă, în apă cu sare 20 – 25 minute. Ceapa se curăţă, se spală, se toacă mărunt şi se dă cu un praf de sare. Smântâna se amestecă cu caşcavalul ras şi ceapa tocată. Se condimentează după gust cu sare. 2. Cartofii fierţi se curăţă de […]
Tort cu brânză şi ciocolată
1. Gelatina se dizolvă în apă rece. Brânza proaspătă se amestecă cu zahărul pudră, zahărul vanilat şi zeama de lămâie. Gelatina dizolvată se amestecă cu jumătate din crema de brânză, apoi şi cu restul de cremă, până se omogenizează. Se pune la rece 60 minute. 2. Se bat ouăle cu zahărul şi o lingură de […]
Tort cu portocale şi brânză
1. Albuşurile se bat spumă, apoi se adaugă zahărul tos şi zeama de lămâie. Se bat în continuare până se întăreşte spuma. Se amestecă mai întâi cu gălbenuşurile, apoi cu făina şi o linguriţă coajă de portocală. Se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie pergament şi se coace 30 – 35 minute. 2. Pentru cremă […]
Tort cu fructe şi cremă de brânză
1. Gelatina se dizolvă în apă rece. Brânza proaspătă se amestecă cu mascarpone, zahărul pudră, iaurtul şi lichiorul. Gelatina dizolvată se amestecă cu jumătate din compoziţia de brânză, apoi şi cu restul de cremă şi fructele, până se omogenizează. Se pune la rece 2-3 ore. 2. Untul se bate cu 30 g zahăr tos şi […]
Peşte cu sos de vin
1. Peştele se stropeşte cu zeamă de lămâie, se condimentează cu sare şi piper. Se lasă la rece 15 minute. Ceapa, morcovul şi ţelina se taie bucăţi şi se fierb jumătate de oră, în 1 l apă cu sare. Se strecoară legumele şi se păstrează supa. 2. Peştele se dă prin făină şi se prăjeşte […]
Pulpe de pui cu înveliş crocant
1. Pulpele de pui se spală şi se usucă. Smântâna se pune într-un vas, apoi se condimentează cu sare, piper, verdeaţă uscată şi ardei iute. Pulpele de pui se pun în sosul de smântână şi se lasă la rece jumătate de oră. Se încinge cuptorul. 2. Într-o tigaie încinsă cu unt se prăjesc pulpele, crestate […]
Musaca cu gogoşari
1. Într-o tigaie încinsă cu ulei se căleşte ceapa tocată. Se adaugă carnea tocată şi morcovul tăiat cubuleţe. Se condimentează după gust cu sare şi piper. Se lasă să fiarbă înăbuşit până dispare toată apa din tigaie, amestecând din când în când. Se pune pasta de roşii şi se opreşte focul. 2. Gogoşarii se spală, […]