Tort cu struguri
Blat Se bat albuşurile spumă, se adaugă zahărul şi zeama de lămâie şi se bat până se întăresc din nou. Se adaugă gălbenuşurile şi untul bătut spumă, apoi făina. Se amestecă uşor prin răsturnare, până se încorporează făina. Se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie pergament şi se coace în cuptorul bine încins, la foc […]
Ruladă de curcan
1. Pieptul de curcan se taie pentru a putea fi umplut. Se condimentează cu sare şi piper pe ambele părţi şi se lasă la rece 15 minute. Pătrunjelul, ceapa, morcovii, cartofii şi prazul se curăţă şi se spală. 2. O ceapă se taie solzişori şi se căleşte puţin într-o tigaie încinsă cu unt. Mai mult […]
Rulouri cu morcovi şi cartofi
1. Morcovul, păstârnacul şi ceapa se curăţă, se spală şi se pun la fiert în 2 litri de apă, cu puţină sare. Cartofii se fierb în apă cu sare. Pieptul de pui se taie pentru a putea fi umplut. Se dă cu sare şi piper pe ambele părţi, apoi se lasă la rece 15 minute. […]
Ruladă cu morcovi şi ţelină
1. Morcovul, păstârnacul, ceapa şi ţelina se curăţă, se spală şi se pun la fiert într-un litru de apă, cu puţină sare. Carnea se spală, se usucă, se taie şi se bate uşor ca pentru şniţel. Se condimentează cu sare şi piper pe ambele feţe. Se lasă la rece 15 minute. 2. Morcovul şi ţelina […]
Piept de pui cu mere
1. Pieptul de pui se spală şi se usucă. Se prăjeşte în ulei şi se condimentează cu sare. Se scot bucăţile de pui din tigaie şi se pun într-un vas acoperit. Merele se spală, se curăţă de seminţe şi se taie felii. Se călesc într-o tigaie încinsă cu unt, amestecând uşor, fără să se strivească. […]
Ouă umplute
1. Ouăle se pun la fiert în apă rece cu puţină sare. Se lasă să fiarbă 8 – 10 minute, apoi se scurge apa caldă şi se ţin în apă rece 1 minut. Se curăţă de coajă şi se taie în jumătăţi, pe lung. 2. Se scot gălbenuşurile şi se trec prin sită sau se […]
Rulouri cu şuncă şi caşcaval
1. Se freacă untul spumă şi se amestecă cu laptele, 3 ouă, un praf de sare şi făină cât cuprinde, apoi se acoperă şi se lasă să se odihnească 30 de minute. 2. Se mai frământă aluatul o dată, apoi se întinde într-o foaie subţire, pe un şervet presărat cu făină. Se împarte în 12 […]
Musaca de cartofi
Musaca de cartofi ca la mama acasă cu carne de porc și legume, după o rețetă simplă. 1. Cartofii se spală şi se fierb întregi, necurăţaţi, în apă cu sare. Ceapa se curăţă, se toacă mărunt şi se căleşte în ulei încins. Se adaugă carnea şi ardeiul tăiat cubuleţe, apoi se condimentează cu sare şi […]
Bomboane cu vişine
1. Nucile se prăjesc în cuptorul încins, cu uşa deschisă, fără să se rumenească, 5-10 minute. Se curăţă de cojile uscate şi se dau prin maşina de tocat. Se amestecă zahărul cu 125 ml apă şi zeama de lămâie, apoi se pune pe foc şi se fierbe 3 – 4 minute, până ce se leagă […]
Prăjitură dalmaţian
1. Se freacă untul cu zahărul pudră şi zahărul vanilat, apoi se adaugă gălbenuşurile unul câte unul. Se toarnă în ploaie făina amestecată cu praful de copt, albuşurile bătute spumă şi nuca tocată mărunt. 2. Se toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie pergament şi se pune la copt, în cuptorul bine încins. Se lasă […]