Rulouri cu ciuperci
1. Se curăţă spanacul, se spală, se opăreşte în apă cu sare şi se lasă la scurs. Ciupercile se curăţă, se spală, se taie felii şi se fierb în apă cu sare 10 minute. Se scurg bine de apă şi se călesc în ulei încins. Se adaugă spanacul, se condimentează cu sare, piper şi nucşoară. […]
Ciuperci umplute
1. Se încinge cuptorul. Ciupercile se curăţă, se spală şi se fierb în apă cu sare 10 minute, apoi se lasă la scurs. Se scot codiţele, se taie cubuleţe şi se călesc într-o tigaie încinsă cu unt. Se adaugă ceapa şi usturoiul fin tocate. Se condimentează cu sare şi se lasă pe foc, până ce […]
Supă de dovleac
1. Se curăţă dovleacul de coajă şi de seminţe, se taie bucăţi şi se fierbe înăbuşit cu o ceapă tăiată mărunt şi puţin unt. 2. Într-o tigaie încinsă cu ulei se călesc ciupercile, pieptul de pui şi usturoiul tocat mărunt. Se condimentează cu sare, se stinge cu apă şi se lasă la foc potrivit, 20 […]
Supă de cartofi
1. Cartofii se curăţă, se spală şi se taie felii, groase de 2 cm. Ceapa se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Prazul se curăţă, se spală şi se taie rondele. 2. Jumătate din ceapa tocată şi prazul se călesc într-o tigaie încinsă cu ulei. După 5 minute se adaugă cartofii şi supa de […]
Rulouri din piept de pui cu prune uscate
1. Pieptul de pui se spală şi se desface în felii groase de 1 cm, ca pentru şniţel. Prunele uscate se spală în apă călduţă, apoi se opăresc şi se lasă la scurs. 2. Se încinge cuptorul. Fiecare bucată de carne se umple cu 2 sau 3 prune uscate şi un fir de ceapă. Se […]
Pulpe de pui cu boia de ardei
1. Pulpele se curăţă, se spală şi se lasă la scurs. Se condimentează cu sare şi boia de ardei dulce, apoi se pun la rece 30 minute. Între timp, ceapa se curăţă şi se spală. Usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt. Ardeiul gras se curăţă de seminţe şi se spală. Roşiile se spală. Se […]
Tort cu prune
Foarte gustoase sunt găluştele tapetate cu nucă pisată sau tăiată mărunt, zahăr pudră şi scorţişoară 1. Se face un aluat din 180 g făină, jumătate pacheţel cu praf de copt, jumătate linguriţă cu scorţişoară şi 125 g unt bătut spumă cu 100 g zahăr. Se acoperă cu o folie transparentă şi se lasă la rece […]
Găluşte cu prune
1. Cartofii se fierb în apă cu sare 30 de minute. Prunele se desfac şi se curăţă de sâmburi, apoi se lasă la scurs. 2. Cartofii fierţi se curăţă fierbinţi de coajă, se zdrobesc şi se amestecă cu uleiul. Când compoziţia s-a răcit, se adaugă făina şi oul. Se amestecă până când se obţine un […]
Spaghete cu ciuperci şi peşte
1. Zarzavatul de supă (ceapa, morcovii şi păstârnacul) se fierbe în 1 l de apă. Se condimentează cu sare, apoi se pun bucăţile de peşte şi se lasă să fiarbă la foc potrivit câteva minute. Peştele se scoate şi se pune într-un vas acoperit, iar supa se păstrează. 2. Se fierb spaghetele în apă cu […]
Paste cu piept de pui
1. Se fierb pastele în apă cu sare, apoi se dau printr-un jet de apă rece şi se lasă la scurs. 2. Pieptul de pui se taie felii şi se căleşte într-o tigaie încinsă cu ulei de floarea soarelui. Se condimentează cu sare şi piper, apoi se stinge cu puţină apă şi se lasă la […]