Salată de fructe

1. Se scot caisele din compot şi se lasă la scurs. Se păstrează sucul. Smochinele se spală în apă călduţă, se curăţă de codiţe şi se lasă 5-10 minute pe un şervet uscat. Se pun apoi într-un castron şi se acoperă cu sucul din compotul de caise. Merele şi perele se spală, se curăţă de […]

Vinete cu măsline

1. Vinetele se spală, se taie felii, se presară cu sare şi se lasă 30 de minute. Se spală apoi cu apă rece şi se lasă la scurs. Se curăţă usturoiul şi se spală ardeiul gras. Roşiile se curăţă de coajă şi se taie mărunt. Se încinge cuptorul. 2. Usturoiul tocat mărunt şi vinetele se […]

Tartine asortate

1. Se scot sardelele din conservă şi se lasă la scurs. Se freacă untul până se înmoaie, apoi se adaugă jumătate din cantitatea de sardele, care se mărunţesc cu furculiţa. Se condimentează după gust şi se amestecă până se obţine o pastă omogenă. 2. Se ung feliile de pâine cu pasta de peşte, în strat […]

Friptură de viţel cu ciuperci

1. Carnea se spală şi se taie felii de 1-2 cm grosime. Se condimentează cu sare şi piper, apoi se stropeşte cu puţin oţet şi se lasă la marinat o oră. Între timp, se pregătesc ciupercile, ceapa şi usturoiul. 2. În uleiul încins se căleşte carnea, apoi se adaugă ceapa şi usturoiul tocate mărunt. Se […]

Clătite cu îngheţată

Clătitele vor fi mai gustoase dacă la prăjit, în loc de ulei, se foloseşte unt. Este bine ca tigaia pentru clătite să nu se folosească şi la alte preparate. Îngheţata 1. Se pune laptele la fiert. Gălbenuşurile se freacă cu zahărul, se adaugă laptele fierbinte şi se ţine pe foc mic, amestecând continuu, până se […]

Budincă cu brânză şi prune

1. Se amestecă şi se bat spumă un ou, zahărul, zahărul vanilat şi untul. Se adaugă coaja de lămâie şi făina. Aluatul se frământă până se omogenizează, se acoperă cu o folie şi apoi se lasă o oră la rece. 2. Între timp, se amestecă brânza dulce, smântâna, 2 ouă, praful de budincă, zahărul pudră, […]

Salată grecească

1. Pastele se fierb în apă cu sare, apoi se lasă la scurs. 2. Roşiile şi castravetele se taie felii. Brânza şi pieptul de pui se taie cubuleţe. Verdeaţa se toacă mărunt şi se amestecă cu 2 linguri de ulei şi zeamă de lămâie. 3. Se amestecă pastele cu o lingură de ulei, roşiile, castravetele, […]

Salată cu piept de pui

1. Pieptul de pui se spală şi se usucă, apoi se stropeşte cu zeama de lămâie şi se condimentează cu sare şi piper. Se lasă la rece 10 – 15 minute. Se încinge cuptorul. 2. Ceapa, morcovul şi ţelina se curăţă, se taie şi se pun într-o tavă unsă cu ulei. Se adaugă pieptul de […]

Salată cu ton

1. Se fierb ouăle 10 minute. Peştele se scoate din conservă şi se lasă la scurs. Salata verde se spală şi se curăţă. Ceapa, castravetele şi ardeii graşi se curăţă, se spală şi se taie rondele. Verdeaţa se spală şi se curăţă. 2. Se amestecă oţetul cu uleiul şi vinul. Se adaugă după gust sare, […]

Un cer înstelat

1. În laptele călduţ se dizolvă zahărul şi drojdia de bere. Se amestecă până se omogenizează, se aşază într-un loc cald şi se lasă la crecut. 2. În făina cernută, se face o adâncitură în care se pune untul înmuiat cu un praf de sare şi drojdia crescută. Se amestecă mai întâi cu o lingură […]