Budincă de orez cu prune

1. Orezul se curăţă, se spală şi se pune la fiert în lapte, într-o oală cu fundul gros. Se fierbe la foc mic, amestecând din când în când să nu se lipească. Când este aproape gata se adaugă un praf de sare şi se îndulceşte cu zahăr, după gust. Se fierbe până ce boabele de […]

Sweet Kiss

1. Se pune într-un pahar gheaţa pisată, apoi se toarnă sucul de portocale şi cel de portocale roşii. 2. Se ornează cu jumătate de felie de portocală, cu o bucăţică de ananas şi cu frunze de mentă, apoi se serveşte.

Fresh Cherry

1. Se pune gheaţa pisată, peste care se toarnă siropul de cireşe, iar apoi puţin suc de lămâie. 2. Se adaugă câteva frunze de mentă pentru aromă, se ornează cu câteva cireşe şi se serveşte.

Aroma di Cuba

1. Se amestecă apa, zahărul, anasonul stelat, cuişoarele şi scorţisoara într-o cratiţă. Se ţin la foc mic, amestecând până ce se dizolvă zahărul. Se măreşte flacăra şi se fierbe (circa 10 minute), fără a amesteca, până ce siropul capătă o culoare aurie. 2. Se lasă să se răcească, se adaugă romul şi se consumă cu […]

Exotic Dream

1. Se toarnă sucul de portocale, apoi lichiorul de curacao şi votca într-un pahar rece. 2. Se pune câte o felie de portocală pe marginea paharului, iar alături, pe o ţepuşă ca cea pentru frigărui, se pun două boabe de cireşe şi câte un cubuleţ de ananas. La final, se pun cuburi de gheaţă.

Oranjadă siciliană

1. Se stoarce sucul din cele 4 grepfruturi şi se toarnă în pahare. Apoi se storc două portocale, iar sucul se toarnă peste cel de grepfrut. Cea de-a treia portocală se taie feliuţe subţiri. 2. Se ornează cu cireşe şi feliuţe de portocală şi se serveşte rece.

Deliciu cu căpşuni

1. Se bate frişca lichidă şi se pune în congelator pentru 10 minute. 2. Căpşunile se spală bine, după care se lasă să se usuce şi se taie mărunt. Se pun într-un bol de salată şi se pudrează cu zahăr. 3. Se scoate frişca de la congelator şi se amestecă cu siropul de zahăr ars […]

Cremă de lămâie

1. Se amestecă bine zahărul cu gălbenuşurile până se formează o spumă, apoi se adaugă zeama de lămâie, coaja de lămâie rasă şi laptele şi se bate în continuare. 2. Se pune compoziţia la fiert pe baie de aburi şi se amestecă uşor până se îngroaşă. 3. Se toarnă în pahare şi se pune la […]

Savoare exotică

1. Se pune gelatina roşie la înmuiat în apă caldă. 2. Se spală bine căpşunii, se taie mă-runt, se pisează cu o lingură de lemn şi se amestecă cu jumătate din cantitatea de zahăr pudră, până se formează o pastă. 3. Se pune gelatina roşie înmuiată într-un vas pe foc şi se amestecă bine până […]

Sorbet exotic

1. Se pun la fiert 150 ml de apă cu esenţa de vanilie şi cu zahărul, amestecând continuu. Se lasă pe foc până se obţine un sirop gros. Se adaugă treptat şi zeama de la o lămâie. 2. Se spală zmeura, mandarinele şi lămâia şi se păstrează pentru ornat. Mandarinele şi lămâia se taie în […]