Răsfăţ Brazilian

1. Se pune la fiert laptele cu jumătate din cantitatea de zahăr şi cafeaua (preparată din 40 g cafea şi 200 ml apă), într-un vas încăpător. 2. Se freacă cealaltă jumătate a zahărului cu ouăle, apoi se adaugălaptele fierbinte şi se fierbe în continuare, până se îngroaşă. 3. Se ia de pe foc şi se […]

Granita cu rom şi cafea

1. Se pun romul şi 100 g zahăr într-un vas la fiert. Se fierb la foc mic 5-6 minute până se obţine un sirop mai gros. Se lasă la răcit şi apoi se amestecă cu 500 ml de apă fiartă şi răcită. Se pune la congelator 3 ore. 2. Se amestecă cafeaua cu 2 linguri […]

Galben parfumat

1. Perele, mango şi bananele se curăţă de coajă şi se taie felii. Se pun într-un castron mare, se adugă feliile de ananas tăiate şi puţin suc din compot. Se amestecă uşor bucăţile de fructe, se adaugă coniacul şi se ţine două ore la frigider. 2. Se pun fructele în cupe de îngheţată. în fiecare […]

Cupe din kiwi

1. Se spală fiecare kiwi şi se şterge uşor cu un prosop de bucătărie, pentru a se îndepărta puful. Se taie fiecare pe jumătate, se crestează marginea şi se scoate pulpa, care apoi se taie bucăţi. 2. Se spală coacăzele bine şi se lasă la scurs. Clementinele se curăţă de coajă, iar feliile se curăţă […]

Vis de vară

1. Căpşunile se spală şi se taie pe jumătate într-un castron mare. Kiwi şi bananele se curăţă de coajă, se taie felii şi se adaugă peste căpşuni. La final, se pun feliile de ananas tăiate de jumătate. 2. Se presară peste fructe un praf de zahăr vanilat, apoi se toarnă romul. Se acoperă castronul şi […]

Pashka

1. Într-un bol încăpător se amestecă bine brânza de vaci, zahărul, crema de brânză şi gălbenuşurile, până se topeşte zahărul şi se obţine o pastă fină, omogenă. 2. Se adaugă treptat smântâna, migdalele, coaja de lămâie şi esenţele. Batonul de vanilie se taie pe lung, se curăţă, se toacă şi pune în amestec. Se adaugă […]

Savoare spumoasă

1. Crema se prepară după cum urmează: smântâna, ţinută înainte o oră la congelator, se bate cu zahărul, până se obţine o cremă consistentă. Se adaugă şampania, puţin câte puţin. 2. Într-o formă cu pereţi mai înalţi, de preferat din sticlă, se pune un strat de pişcoturi trecute prin rom diluat, apoi un strat de […]

Chec Battenberg

1. Se încălzeşte cuptorul la foc tare. Se unge o tavă de chec de 20 cm cu margarină şi se tapetează cu hârtie de copt. Dintr-o bucată de carton, se taie o fâşie de lungimea tăvii de copt, cu lăţimea egală cu înălţimea tăvii. Aceasta se pune la mijlocul formei, aşa încât să o separe […]

“Nebunie” cu căpşune

1. Se sfărâmă pişcoturile şi se presară jumătate din cantitatea obţinută pe fundul unei forme de tort cu margine detaşabilă. Se pune gelatina în laptele călduţ şi se lasă la topit. Se mixează iaurtul, zahărul, gelatina şi jumătate din cantitatea de cireşe. Apoi se adaugă smântâna pentru frişcă. 2. Se pune un strat de cremă […]

Delicatesă Havana

1. Se amestecă cafeaua cu cacaua si 6 linguri de zahăr pudră şi se pune pe foc, amestecându-se până se îngroaşă ca o smântână. Coaja rasă de portocală se amestecă cu 2 linguri zahăr tos şi se lasă deoparte să se macereze puţin. 2. Se freacă untul spumă şi se lasă să se odihnească. Într-un […]