Ruladă însiropată cu castane

Ai mâncat până acum castane? Sunt aromate și dulcege. Mai mult de atât, fac o ruladă însiropată super! 1. Pentru aluat, se freaca ouale cu zaharul pâna ce se obține un aluat spumos. Se bat albusurile spuma si se pun peste crema de galbenus. Se pun alternativ faina cu amidonul, apoi laptele si se amesteca delicat. 2. Se […]

Plăcintă imposibilă

Plăcinta imposibilă se numeşte aşa fiindcă pare să-şi formeze singură un blat crocant delicios, în timp ce mijlocul rămâne moale şi cremos. E foarte uşor de făcut. Iată reţeta! 1. Se amestecă bine toate ingredientele. Se poate folosi un blender. 2. Se pune compoziţia într-un vas bine uns. 3. Se coace la 175 de grade […]

Paste tricolore

Paste tricolore foarte aspectuoase şi uşor de făcut. Iată cât de simplă e reţeta! 1.   Pastele se fierb în apă cu sare timp de 10 minute şi apoi se scurg. 2.   Roşiile se taie în două, se amestecă cu pastele şi apoi se pun într-un vas de cuptor. 3.   Se aşază caşcavalul deasupra şi se […]

Tigaie de vită cu legume crocante

Tigaie de vită cu legume crocante şi foarte gustoase, ideală pentru cină. Iată cât de uşor se face această reţetă! 1.   Morcovii se taie bastonaşe subţiri, iar ardeii în fâşii subţiri. 2.   Carnea se taie, de asemenea, în fâşii fine şi, împreună cu ardeii şi morcovii, se pune la prăjit în tigaia cu ulei. 3.   […]

Pui cu portocale

Pui cu portocale delicios şi uşor de făcut, o cină perfectă pentru întreaga familie. Iată o reţetă simplă şi rapidă! 1.   Se prepară marinata pentru care se amestecă sucul de portocală cu mierea, usturoiul pisat, uleiul, sare şi piper. 2.   Cu acest sos se ung pulpele de pui, apoi se dau la frigider pentru 15 […]

Tort Buturugă

Tort Buturugă, un desert tradiţional franţuzesc, care se pregăteşte de Sărbători. Iată o reţetă simplă! 1.   Se amestecă bine cinci gălbenuşuri cu zahărul pudră, după care se adaugă nuca măcinată şi albuşurile bătute spumă. Se toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt care se dă la cuptor pentru aproximativ 25 de minute. 2.   […]

Tort de ciocolată însiropat

Tort de ciocolată însiropat cu blat pufos care arată spectaculos şi se face uşor. Iată reţeta! 1. Pentru blat: se bat albuşurile spumă cu zahărul, după care se adaugă apa şi găl¬benuşurile. Se încorporează apoi cacaua şi făina cu praful de copt. Se toarnă com¬poziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se dă […]

Coroniţă cu brânză şi şuncă

Coroniţă cu brânză şi şuncă, perfectă ca aperitiv şi foarte gustoasă. Iată cum se prepară reţeta! 1.   Într-un bol, se pun untul topit, gălbenu­şurile, sarea, făina cernută şi laptele călduţ amestecat cu drojdia. Se frământă bine şi se lasă la dospit. 2.   Se întinde aluatul în formă dreptun­ghiulară şi se unge cu unt. Se pun […]

Chişcă cu hrişcă (caltaboş)

Reţetă tradiţională de chişcă cu hrişcă (caltaboş). Iată cum se prepară! 1.   Se spală bine carnea şi măruntaiele şi se pun la fiert în apă rece împreună cu slănina. 2.   După ce încep să fiarbă, se spumează supa şi se adaugă piperul, foile de dafin, sarea, două cepe şi doi morcovi. 3.   Între timp, se […]

Carne la borcan

Carne la borcan foarte gustoasă, uşor de făcut şi la îndemînă pentru o cină rapidă. Vezi reţeta! 1.    Se taie carnea, muşchiul, costiţa şi cârnaţii în bucăţi şi se aranjează în borcane de 700 de ml. 2.    În fiecare borcan, se pun câte două boabe de piper şi o foaie mică de dafin. 3.    Se […]