Salată energizantă
1. Se pun ouăle la fiert pentru aproximativ 10 minute. După ce s-au fiert, se decojesc şi se taie în patru. 2. Se spală bine salata, ardeiul, ridichiile şi roşiile cu cu un jet de apă rece şi se lasă să se scurgă. Ardeiul se taie în fâşii subţiri. 3. Se taie şi mozzarella în […]
À la napoletana
1. Se taie felia de pâine în felii. De asemenea, se taie şi jambonul în felii subţiri. 2. Într-un vas, se amestecă jumătate din cantitatea de ulei cu sare, boia, busuioc şi cimbru. 3. Se dau feliile de pâine şi cele de jambon prin acest amestec, după care se pun în folie de aluminiu şi […]
Salată cu porumb dulce şi germeni de soia
1. Se spală bine salata, se taie cotoarele şi se desface frunză cu frunză, apoi se lasă să se scurgă de apă. Se spală şi prazul şi se taie în fâşii subţiri. 2. Se scoate porumbul din cutie, se strecoară şi se asezonează cu puţină sare. 3. Se clătesc şi germenii de grâu cu puţină […]
Paella
1. Pieptul de pui se taie fâşii fine şi se pune la călit, la foc iute, cam 5 minute, cât să se pătrundă. 2. Într-o tigaie se pun 3-4 linguri de ulei şi se lasă la încins. Se adaugă ceapa verde, spălată şi tocată în prealabil. Se adaugă ciupercile, apoi ardeii graşi curăţaţi şi tocaţi […]
Bănuţi ciobăneşti
1. Se prepară o mămăliguţă din supa de legume şi mălai. Se spală pătrujelul şi se toacă fin. 2. Între timp, se călesc în unt cepele curăţate, spălate şi tocate în prealabil, până capătă o nuanţă aurie. Se adaugă peste ceapă ouăle bătute, cât să capete gust, dar să nu se închege prea tare. Se […]
Coşuleţe fantezie
1. Se taie coaja feliilor de pâine. Miezul rămas se aşază în forme de tartă mijlocii, aşa încât să se formeze coşuleţe ca în imagine. Se pot folosi şi cutii de conservă, spălate în prealabil. Se bagă în cuptorul încins şi se lasă cam 5 minute, până capătă o nuanţă aurie şi se întăresc. 2. […]
Terină cu somon afumat
1. Se spală cartofii şi se pun la fiert, în coajă, în apă cu sare. După ce au fiert, se lasă la rece, se curăţă şi se taie cubuleţe sau se rad pe răzătoarea mare. 2. Într-un bol, se pun două gălbenuşuri crude şi unul fiert, muştarul şi se prepară maioneza. Dacă este prea tare, […]
Tort “Perla neagră”
1. Se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă, se adaugă zahărul pudră, gălbenuşurile, vanilia, făina şi cacaua cernute. Se amestecă uşor, să nu se formeze cocoloaşe. Se tapetează o formă de tort cu hârtie specială, se toarnă compoziţia în tavă şi se coace la foc potrivit. 2. Între timp, se taie ciocolata pentru cremă şi […]
Cotlet de porc portughez
1. Se curăţă cotletul de porc şi se condimentează cu sare, piper, boia dulce şi iute, rozmarin, usturoi pisat. Se stropeşte cu unt şi ulei, cu vin şi se bagă în cuptorul încins, la foc potrivit. 2. Se curăţă portocalele şi se zdrobesc cu blenderul. Piureul rezultat se toarnă în tava cu cotletul de porc. […]
Cocteil din fructe confiate
1. Se curăţă de codiţe toate fructele, apoi se trec printr-un jet de apă fiartă şi se pun să se scurgă în sită. 2. Într-un vas de 2 litri se pregăteşte siropul din zahăr, vanilie, coaja de lămâie şi apă şi se pune să fiarbă. Se 2lasă să fiarbă până se leagă şi apoi se […]