Pacheţele cu legume şi garnitură de creveţi

1. Se curăţă ciupercile, se spală, se toacă mărunt şi se călesc în ulei împreună cu ceapa şi prazul tăiate. După ce s-au înăbuşit şi au scăzut, se adaugă sare, piper, verdeaţa tocată mărunt şi pesmet ca să se lege. 2. Separat, se încinge cuptorul la 200˚C, se întinde foaia de aluat pe planşetă şi […]

Borş rusesc

1. Se curăţă legumele, se spală, se taie mărunt şi se înăbuşă în uleiul de măsline treptat, începând cu morcovul tăiat rondele subţiri, apoi ceapa, fasolea şi mazărea, după care urmează restul, în afară de roşii. 2. Roşiile se opăresc între timp, se decojesc, se zdrobesc cu blenderul sau se taie mărunt. Când legumele s-au […]

Tort “rază de soare”

1. Se separă ouăle, albuşurile se bat spumă, se adaugă zahărul pudră, zahărul vanilat, gălbenuşurile amestecate cu un praf de sare, coaja de lămâie şi la sfârşit făina cernută. Se toarnă compoziţia în forma de tort, se întinde uniform şi se bagă în cuptorul cald. După ce s-a copt, se scoate şi se lasă la […]

Ciorbă “à la grec”

1. Se curăţă rasolul de pieliţe, se spală în 2-3 ape şi se pune la fiert în apă cu un praf de sare. Când începe să facă spumă, se ia spuma cu atenţie de câteva ori, până începe să clocotească. 2. Se acoperă oala cu un capac şi între timp se curăţă zarzavaturile, se spală, […]

Friptură în sos dulce-acrişor

1. Se ia pulpa de porc cu os, se curăţă, se spală, se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant şi se unge cu ulei de floarea-soarelui. Se înţeapă cu vârful unui cuţit astfel încât să se pătrundă şi să se frăgezească. Se condimentează cu sare, piper, boia dulce şi iute, cimbru şi scorţişoară. […]

Christmas flavor

1. Se amestecă bine câte un vârf de cuţit de praf de scorţişoară cu romul şi lichiorul de ouă. Se toarnă amestecul în pahare elegante, înalte, se decorează cu batoane de scorţişoară şi se servesc cu câte un pişcot în fiecare pahar.

Tonic 100%

1. Sucul de portocale, de lămâie şi de grepfrut se amestecă bine. Se adaugă mierea şi se amestecă din nou. Gheaţa pisată se pune în pahare de tip sondă. Se toarnă bitterul, apoi amestecul de sucuri. Se ornează cu felii de portocale. Se serveşte cu paiul. Este foarte bun mai ales dimineaţa, după petrecerile la […]

Cocteil aperitiv

1. Ginul şi vermutul se amestecă bine cu gheaţa. Se toarnă amestecul prin sită într-o cupă specială. Se poate adăuga puţin sifon, după gust. Pentru decor, se aşază o felie subţire de lămâie verde pe marginea paharului şi o frunzuliţă de mentă deasupra cuburilor de gheaţă.

Culoarea pasiunii

1. Se toarnă într-un pahar tip sondă 50 ml vermut roşu, 50 ml bitter şi se completează, până la umplere, cu apă tonică. Se adaugă, după preferinţe, 2 cuburi de gheaţă şi se ornează cu o felie de portocală.

Sweet lips

1. Într-o cană mare sau carafă, se amestecă sucul de grepfrut cu vermutul. Se dă la rece, minimum o oră, împreună cu şampania sau vinul spumos. În momentul servirii, se adaugă în carafă şi şampania. Băutura se serveşte în cupe mai mari, împreună cu câteva cuburi de gheaţă şi felii de lămâie. Înainte de a […]