Dinamite
1. Se amestecă bine băuturile alcoolice. În pahare mai groase, se pun câte 2-3 cuburi de gheaţă, se toarnă deasupra amestecul alcoolic şi se adaugă, după gust, apă minerală. Se decorează cu felii de portocale şi cireşe glasate.
Milady
1. Băuturile alcoolice se amestecă bine. În cupe speciale sau în pahare de tip sondă, se pun câte 3-4 cuburi de gheaţă şi se toarnă amestecul deasupra. După gust, se poate adăuga sifon sau apă minerală. Pentru decor, se rad fâşii lungi de coajă de lămâie.
Savoare crocantă
1. Se pune într-o cratiţă miezul de nucă, zahărul şi trei linguri de apă. Se amestecă încet până se topeşte tot zahărul şi se lasă să se răcească. Gălbenuşurile se separă de albuşuri şi se amestecă cu trei linguri de cacao şi câteva picături de esenţă de rom şi vanilie. Se toarnă apoi peste nucă […]
Deliciu din căpşune
1. Se lasă foile de gelatină să se înmoaie în smântâna dulce, timp de 15 minute. Se încălzeşte până se dizolvă bine, la bain marin. Se lasă să se răcească şi se adaugă zahărul pudră, brânza dulce de vaci şi sucul de lămâie. Se amestecă uşor până devine o cremă omogenă. 2. Se păstrează câteva […]
Lămâiţa
1. Pentru blat, se separă albuşurile de gălbenuşuri. Se bat albuşurile spumă, împreună cu zahărul. Se adaugă gălbenuşurile, apoi făina şi cacaua cernute. 2. Se tapetează o formă de tort cu margarină şi făină. Se toarnă în formă compoziţia pentru blat şi se introduce în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 20 de minute. Se poate proba […]
Prăjitură Cremcafé
1. Se face un aluat din făină, margarina, zahăr şi nucă. Se frământă bine, apoi se împarte în 3 părţi egale. Se întind 3 foi, care se coc, una câte una, câte 10 minute, la foc mic, în formă tapetat cu hârtie de copt. 2. Se face o cafea din 500 ml apă, 150 g […]
Zi şi noapte
1. Pentru aluat, se amestecă zahărul cu laptele şi uleiul şi se pun, într-o crăticioară, pe foc. După ce a dat în clocot, se adaugă sarea, zahărul vanilat. Se lasă la răcit. Apoi, se adaugă amoniacul şi ouăle, amestecând continuu. Se adaugă făină şi se frământă, până se obţine un aluat omogen, ca pentru pâine. […]
Pulpă de porc cu fructe la cuptor
1. Se spală carnea şi se pune într-un castron. Se adaugă condimentele, sarea, piperul, cimbrul, oregano şi vinul. Se compleatează cu apă, astfel încât carnea să fie acoperită aproape complet şi se lasă la marinat 2-3 ore. 2. Se ia carnea din castron, se pune într-o tavă mare, se aşază deasupra feliile de bacon şi, […]
Peşte aperitiv
1. Se curăţă peştele de solzi şi de oase. Se împarte în bucăţi mici şi se amestecă cu untul. Separat, se amestecă într-un castron gălbenuşurile cu jumătate din cantitatea de smântână. Se adaugă apoi făina, zahărul, sare şi piper şi se amestecă în continuare până se obţine o pastă subţire. Se mai adaugă bucăţile de […]
Curcan umplut
1. Se prepară umplutura. Se curăţă şi se taie mărunt ceapa şi ţelina. Se curăţă merele şi se dau pe răzătoare. Se încălzeşte uşor uleiul într-o tigaie şi se adaugă ceapa, ţelina şi merele împreună cu miezul de nucă. Se lasă la foc mic până se rumenesc. Se pun apoi într-un castron mare şi se […]