Mini pizza

1. Drojdia şi zahărul se dizolvă în laptele călduţ, apoi se amestecă cu făina şi sarea. Compoziţia se frământă bine şi se întinde. Se decupează mai multe forme rotunde egale şi se distribuie pe fiecare bucată sosul de roşii, feliuţele de salam, ceapa tăiată fâşii, măslinele tăiate mărunt şi caşcavalul ras. 2. Se dau la […]

Fresh

1. Se spală foarte bine roşiile cherry. Se ia mozarella şi se împarte în bucăţi, iar apoi se modelează în aşa fel încât să iasă mai mulţi “bulgăraşi”. 2. Se iau beţişoarele, pe care se pun alternativ câte o roşie cherry şi câte un “bulgăraş”, apoi se presară rozmarinul uscat.

Coşuleţe asortate

1. Formele se ung bine cu unt. Aluatul se taie, se aşază uniform în formele de copt şi se dă la copt 20 de minute. 2. Usturoiul se spală şi se toacă fin, se amestecă cu fasolea şi gogoşarii tăiaţi, se încorporează şi maioneza, apoi se potriveşte totul la gust de sare şi piper. Se […]

Tartine picante

1. Se întinde foietajul şi se taie în forme rotunde, cu un pahar. Se amestecă sucul de roşii cu 100 g brânză şi se unge fiecare bucată în parte. Se dau la cuptor timp de 15 minute. 2. După ce s-au scos de la cuptor, în mijlocul fiecărei bucăţi se pune, cu ajutorul unui pistol […]

Rondele mediteraneene

1. Se întinde foietajul şi se taie în forme rotunde, cu un pahar. Peste fiecare bucată se pune mozarella şi se dau la cuptor timp de 15 minute. 2. Între timp, se curăţă madarinele şi se fac feliuţe, peştele se taie în fâşiuţe, iar măslinele se taie în jumătate. 3. După ce s-au scos de […]

Minipateuri cu caşcaval

1. Se întinde foietajul şi se taie în forme rotunde, cu un pahar. Se bate un ou spumă şi se unge fiecare bucată în parte. Deasupra se pune caşcaval ras şi se dau la cuptor timp de 15 minute. 2. Între timp, se curăţă ridichiie şi se taie feliuţe. 3. După ce s-au scos de […]

Gust de iarnă

1. Se decojeşte portocala, iar mărul se spală şi se taie felii. 2. Se pune la fiert vinul cu portocala decojită şi feliată, cu mărul feliat, scorţişoara, zahărul, boabele de piper şi cuişoarele. Se lasă să dea un clocot, se acoperă cu un capac, se ia de pe foc şi se lasă cam 10 minute. […]

Cafea irlandeză

1. Într-un ibric, se prepară o cafea tare, din apă, cafea, zahăr şi scorţişoară. După ce a fiert, se strecoară, se adaugă whiskey şi se toarnă în pahare, astfel încât să se umple doar pe jumătate. 2. Se ornează cu frişcă şi se pudrează cu scorţişoară.

Punch fructat

1. Se aleg fructele bine coapte, se spală, se taie în felii şi se pun într-un bol. 2. Se dau la foc mic apa şi romul timp de 5 minute, iar apoi se adaugă mierea şi batonul de scorţişoară. 3. Se repartizează fructele în pahare, apoi se toarnă compoziţia cu rom. Se serveşte fierbinte sau […]

Elixirul Moşului

1. Se bat gălbenuşurile cu zahărul, până se topesc cristalele. 2. Într-un ibric, se dă în clocot laptele cu frişca şi zahărul vanilat, apoi se toarnă uşor, peste gălbenuşuri, amestecând în forţă. Se pune totul din nou pe foc, 2-3 minute, până începe să se îngroaşe. Atenţie! Flacăra trebuie să fie mică şi amestecul trebuie […]