Parfum de Crăciun
1. Se spală merele şi se taie rondele. 2. Se pune la fiert apa, la care se adaugă zahărul, scorţisoara şi câteva cuişoare. Când începe să fiarbă, se adaugă merele. Se acoperă oala şi se mai lasă la fiert, la foc mic, până se înmoaie fructele. 3. Se adaugă romul, se ia vasul de pe […]
Dulceţica
1. Se topeşte margarina, se adaugă ciocolata, tăiată cubuleţe, şi cacaua. Se amestecă, până se omogenizează. 2. Se separă ouăle. Se bat albuşurile cu zahărul, praful de copt şi esenţa de rom. Gălbenuşurile se adaugă peste crema din margarin şi ciocolată. Se omogenizează, se toarnă peste albuşuri, treptat. 3. Într-o tavă, unsă şi tapetată cu […]
Deliciosa
1. Pentru prepararea foilor, se amestecă făina cu sifonul, uleiul, zahărul, cacaua şi amoniacul. Se frământă bine, până se obţine un aluat elastic, dar tare. Se împarte apoi în 4 părti egale, se întind 4 foi şi se coc pe dosul tăvii, câte 5-10 minute fiecare, la foc potrivit. 2. Crema se pregăteşte în felul […]
Bănuţi-fantezie cu caramel
1. Se face un aluat din făină, apă minerală, ulei, zahăr şi amoniac. Se împarte în 4 părţi egale şi se întind 4 foi, care se coc, la foc potrivit, pe fundul tăvii, câte 4-5 minute fiecare. 2. Se caramelizează zahărul. Când se formează spumă deasupra, se ia de pe foc. Se adaugă margarină pentru […]
Salată de ananas cu zahăr caramel
1. Se curăţă ananasul de coajă, se taie patru rondele, care vor fi folosite pentru ornat, iar restul se mărunţeşte şi se pune într-un bol. 2. Între timp, se rade coaja de portocale şi se adaugă peste ananas. Portocalele se storc, iar sucul obţinut se toarnă şi el peste ananas. Se amestecă puţin, cât să […]
Salata lui Moş Crăciun
1. Se curăţă de coajă portocalele, mandarinele şi kiwi, se taie cubuleţe şi se pun într-un bol mai mare. Merele se spală şi se taie în funcţie de preferinţe şi ele. Ananasul şi piersicile se scot din compot, se taie felii subţiri şi se adaugă alături de celelalte fructe. 2. Sucul de la compotul de […]
Desertul preferat al spiriduşilor
1. Se pune într-un vas frişca lichidă, se adaugă batonul de vanilie tăiat mărunt şi se lasă să fiarbă timp de 3-5 minute. Se ia vasul de pe foc, se adaugă zahărul pudră şi gelatina şi se bate cu mixerul până se îngroaşă compoziţia. 2. Se împarte în două părţi egale. În una din părţi […]
Mozaic în straturi
1. Se amestecă brânza de vaci cu smântâna până se omogenizează. Se asezonează cu sare şi piper şi se pune compoziţia în două recipiente, în cantităţi egale. O parte din crema de brânză se amestecă cu măslinele feliate, iar cealaltă parte se mixează cu pasta de tomate şi boiaua dulce. 2. Într-o formă de tort, […]
Budincă de cartofi cu morcovi
1. Se bat ouăle cu puţină sare şi şase linguri de apă călduţă. Se amestecă făina cu margarina, gălbenuşurile, smântâna şi drojdia. Se frământă bine şi, apoi, se lasă la rece timp de 30 de minute. 2. Se curăţă morcovii, se taie fâşii şi se opăresc până se înmoaie. Se spală cartofii şi se pun […]
Specialitate muntenească
1. Se încinge o tigaie de teflon şi se unge cu ulei. Se toarnă amestecul cu un polonic, în tigaie, mişcând-o circular, astfel încât aluatul să se întindă uniform. Se prăjeşte fiecare clătită aproximativ 2 minute pe fiecare parte, până capătă o culoare aurie. 2. Într-un castron, se amestecă cu mixerul făina şi ouăle. Treptat, […]