Specialitate nemţească
1. Se freacă bine margarina până devine o pastă moale. Se pune făina într-un castron, se presară un praf de sare şi se adaugă margarina. Se amestecă bine, se adaugă cele două gălbenuşuri şi se frământă aluatul. Se lasă la rece o oră, cât timp se pregăteşte compoziţia de carne. 2. Carnea de vită şi […]
Muşchi de viţel aromat
1. Muşchiul de viţel se spală şi se crestează adânc pe ambele părţi. Se leagă cu aţă să nu se desfacă. Se topeşte untul într-o cratiţă, se adaugă uleiul de măsline şi muşchiul de viţel. Se prăjeşte pe ambele părţi. 2. Ceapa se curăţă şi se taie în jumătăţi. Usturoiul se spală şi se foloseşte […]
Cotlet cu legume
1. Cotletul se spală, se crestează din loc în loc şi se rumeneşte în tigaie cu puţin unt. Se pune în cuptorul preîncălzit şi se coace o jumătate de oră, adăugând puţină apă, dacă e nevoie. 2. Se freacă trei linguri de unt cu pesmet, muştar şi usturoi tocat mărunt, până se obţine o pastă […]
Salată festivă
1. Se prepară maioneza dintr-un gălbenuş fiert şi unul crud, zeamă de lămâie, un praf de sare, muştar şi ulei. 2. Se spală şi se curăţă de coajă merele, morcovii şi ţelina. Se dau toate pe răzătoare şi se stropesc cu puţină zeamă de lămâie, ca să nu se oxideze. Salata se spală şi ea, […]
Savoare asiatică
1. Se spală orezul şi se pune la fiert, cu trei căni cu apă. După ce s-a fiert, se lasă într-o sită şi se dă la răcit. 2. Morcovii şi rădăcinile de pătrunjel se spală, se taie rondele şi se dau la fiert în apă cu sare, împreună cu mazărea şi porumbul. Când sunt gata, […]
Mix Mexican
1. Se curăţă ciupercile, se spală şi se pun la fiert în apă cu sare şi o lingură de oţet, ca să nu se înnegrească. Se lasă 10-15 minute, apoi se taie felii. 2. Separat, se pregăteşte maioneza dintr-un gălbenuş fiert şi unul crud, zeamă de lămâie, sare şi ulei. 3. Într-un bol, se pun […]
Tort de jambon
1. Se pun ouăle la fiert, după care se taie felii subţiri. 2. Se spală bine castraveţii muraţi şi se taie felii subţiri. La fel se procedează şi cu ardeii. 3. Se pune gelatina într-un litru de apă rece şi se lasă 30 de minute la înmuiat. După ce s-a înmuiat, se pune pe baie […]
Vis de primăvară
1. Se curăţă ceapa şi morcovii, se spală şi se taie fâşii. 2. Într-o oală, se pun ciolanul, pulpa de viţel, ienibaharul, dafinul şi mixul de condimente, se acoperă cu apă şi se pun la fiert. Se lasă să fiarbă, la foc mic, aproximativ 3-4 ore, până se ia carnea de pe os. 3. Între […]
Curcubeu în foietaj
1. Se amestecă făina cu margarina, gălbenuşurile, smântâna şi drojdia. Se frământă bine, se adaugă sare după gust, se acoperă cu un prosop şi se dă la rece pentru două-trei ore. 2. Din aluatul pregătit, se întind două foi de aproximativ un cm grosime. După aceea, se porţionează foile cu ajutorul unor forme fantezie. 3. […]
Minichiftele din cartofi cu brânză
1. Se curăţă cartofii de coajă şi se rad pe răzătoarea cu găuri mari. După ce se storc bine de suc, la cartofii raşi se adaugă oul, brânza, chimenul şi se asezonează cu sare şi piper, după gust. 2. Din compoziţia astfel obţinută se modelează chiftelele. Se prăjesc în ulei, la foc potrivit, până se […]