Cornuri săseşti
1. Aluatul congelat se lasă la dezgheţat. Merele se curăţă şi se taie felii. 2. Într-o tigaie, se pune margarina Unirea la topit. Se adaugă merele şi se lasă la călit, până se înmoaie. Se adaugă zahărul şi zeama de lămâie, scorţişoara, apoi se lasă cam 2-3 minute, să se înăbuşe. La sfârşit, se adaugă […]
Covrigei fragezi
1. Într-un lighean încăpător, se pune făina. Se adaugă telemeaua rasă, margarina şi gălbenuşul. Se frământă bine totul, până se obţine un aluat pufos, consistent. 2. Din aluat, se modelează covrigeii. 3. Tava de copt se unge cu margarină şi se tapetează cu făină. Se aşază apoi covrigii. Se ung cu ou bătut, se presară […]
Crăciuniţă delicioasă
1. Brânza de vaci se freacă bine cu furculiţa sau se trece prin răzătoarea fină. Se adaugă untura moale, uşor topită, un praf de sare, drojdia sfărâmată şi făina. Se frământă totul bine, cam 5 minute, până se obţine un aluat vârtos. Se înveleşte apoi aluatul în folie şi se dă la rece, pentru cel […]
Mutrişoare vesele
1. Din făină, margarină, zahăr pudră şi gălbenuş, se frământă un aluat omogen, consistent. Se rulează cu palmele, până se obţine un baton cu diametrul de aproximativ 4 cm. Se înveleşte aluatul în folie şi se dă la frigider, cam o jumătate de oră. 2. Se scoate aluatul de la rece, se îndepărtează folia şi […]
Bănuţi norocoşi
1. Margarina se freacă bine cu zahărul pudră, cu oul şi gălbenuşul. Se adaugă fructele confiate tocate, zeama şi coaja rasă de la lămâie, romul şi cubuleţele de ciocolată. La final, se încorporează făina, amestecată cu praful de copt. 2. Tava de copt se tapetează cu hârtie. Cu o lingură sau cu un cornet mai […]
Diamante multicolore
1. Se amestecă bine untul cu zahărul, până se topesc toate cristalele. Se adaugă ouăle, aromele şi un praf de sare. 2. Se presară treptat făina şi nuca măcinată, apoi se amestecă, până se obţine o cocă omogenă. Aluatul se înveleşte în folie şi se pune la frigider, cam o oră. 3. Se scoate coca […]
Jungle time
1. Se curăţă fructele de kiwi şi se pun la stors în storcător. La fel se procedează şi cu lămâile. Se amestecă apoi bine sucurile cu biterul şi se toarnă în pahare. Se servesc ornate cu felii de portocale şi coacăze. Se pun şi 2-3 cuburi de gheaţă, după preferinţe. Este un aperitiv delicios pentru […]
Blue Party
1. Se amestecă sucul cu siropul şi vodca. Înainte de a se umple paharele, li se umezesc marginile şi se glasează cu îndulcitor amestecat cu 2-3 picături de sirop de curacao, ca să capete o nuanţă bleu, apoi se toarnă în pahare. Se serveşte împreună cu gheaţă, felii de portocale şi funze de mentă. Poate […]
Mangodance
1. Se curăţă fructele şi se storc. Se amestecă apoi cu sucul de ananas şi vinul şi se toarnă în cupe. Se servesc ornate cu felii de lămâi verzi şi căpşune. Opţional, se pun şi 2-3 cuburi de gheaţă. Cardiacii se vor bucura de gustul binefăcător.
Orange Dream
1. Se curăţă portocalele şi se storc, la fel se procedează şi cu lămâia. Se amestecă bine ingredientele lichide, apoi se toarnă în pahar. Se decorează cu căpşune şi cu frunze de mentă. Recomandat diabeticilor.