Sweet Passion

1. Se curăţă piersicile de coajă. Patru dintre ele se storc prin storcătorul de fructe, iar restul se taie cubuleţe. Se amestecă sucul de piersici cu sucul de lămâie, cu ceaiul din piersici, vodca şi mierea, apoi se pun într-un bol împreună cu cubuleţele de piersici şi gheaţă. Se serveşte împreună cu bucheţele de mentă […]

Fantezie exotică

1. Pentru blat, se bat gălbenuşurile cu fructoza şi cu untul moale. Se adaugă cacao, esenţă de rom, lapte şi făina amestecată în prealabil cu praful de copt. Se toarnă totul în forma de copt tapetată cu hârtie şi se lasă în cuptorul încins cam 30 de minute. 2. Pentru crema jeleu, se pasează 4 […]

Răsfăţ regesc

1. Ciocolata şi untul se pun la topit pe baie de aburi, apoi se lasă la răcit. Peste gălbenuşurile frecate, se toarnă apoi crema de ciocolată, se adaugă albuşurile bătute şi se amestecă bine, împreună cu câteva picături de esenţă de rom. 2. Se toarnă compoziţia în forma de tort, tapetată cu hârtie de copt […]

Parfum de vară

1. Pentru blat, se bat albuşurile tare, cu esenţa de rom şi cu fructoza. Se adaugă uleiul, făina şi praful de copt şi se mai amestecă puţin. Se toarnă totul în forma de copt tapetată cu hârtie şi se dă la cuptor, încins în prealabil. Se lasă cam 20 de minute la foc potrivit. 2. […]

Delicatesă franţuzească

1. Se curăţă pieptul de curcan de pieliţe, se spală şi se taie în aşa fel încât să se poată rula. Se bate cu ciocanul de şniţele, se condimentează cu sare, se unge cu uleiul de măsline. Orezul se trece prin câteva jeturi de apă rece, până se limpezeşte. Se pune la fiert în apă […]

Bucheţele vesele

1. Se curăţă prazul, se trece printr-un jet de apă rece, se taie rondele partea albă, se freacă cu un praf de sare şi un strop de ulei. Frunzele se păstrează pentru decor. Ciocănelele se curăţă de pieliţe, se spală şi se fierb cam 40 minute. Când apa începe să clocotească, se ia spuma şi […]

Mix oriental

1. Se pun într-un bol feliile de pâine, se adaugă laptele călduţ, ceapa tăiată rondele, uleiul, brânza, un praf de sare şi albuşurile bătute spumă. Se amestecă cu o lingură de lemn şi se obţine o compoziţie foarte bine legată. 2. Muşchiuleţul de vită se curăţă de pieliţe şi se taie pe lung, aşa încât […]

Chec marmorat

1. Se curăţă şi se spală spanacul în câteva ape. Se opăreşte 10-15 minute în apă clocotită cu un praf de sare. Se scoate şi se lasă să se scurgă. 2. Se separă ouăle. 3 gălbenuşuri se freacă cu sare şi cu ulei, celelalte 3 se păstrează. Albuşurile se bat spumă, se adugă gălbenuşurile, brânza […]

Delicatesă asiatică

1. Se curăţă morcovii, se spală şi se rad pe răzătoarea mică. Se scurg de suc şi se lasă la rece, acoperiţi cu o folie, ca să nu oxideze. 2. Se separă gălbenuşurile de albuşuri. Într-un bol, se bat spumă albuşurile. Se adaugă numai 2 gălbenuşuri, zeama lăsată de morcovi, uleiul de măsline, mărarul tocat, […]

Bulgăraşi cu verdeaţă

1. Brânza de vaci se pasează cu furculiţa. Se adaugă telemeaua rasă, iaurtul şi se amestecă cu o lingură de lemn, până se obţine o compoziţie consistentă şi bine legată. Se lasă câteva minute la congelator. 2. Între timp, se curăţă ceapa roşie, se spală şi se toacă mărunt. Se freacă cu puţină sare, apoi […]