Vinete umplute
1. Se clăteşte orezul în câteva ape, apoi se pune la fiert în 600 ml de apă. Se lasă la foc mic. 2. Se curăţă şi se spală cartofii, se taie cubuleţe şi se pun să fiarbă în apă cu sare, la foc potrivit. După ce au fiert, se scot, se scurg şi se amestecă […]
Fantezie thailandeză
1. Se alege orezul, se lasă câteva minute în apă, apoi se pune la fiert. Se acoperă vasul cu un capac şi se lasă să fiarbă la foc mic. 2. Se curăţă morcovii, se rad pe răzătoarea mică şi se amestecă cu un praf de sare. Ardeii se spală, se curăţă şi se taie fâşii. […]
Tartă cu ciuperci pleurotus
Tarta cu ciuperci pleurotus se face repede şi este un deliciu. Trebuie să încerci această reţetă simplă şi delicioasă! 1. Pastele se pun la fiert conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Ca să nu se lipească în timpul fierberii, se adaugă în apă un strop de ulei şi un praf de sare. După ce au fiert, […]
Budincă aromată
1. Se spală, se curăţă şi se mărunţesc legumele şi verdeţurile. Varza se toacă şi se freacă cu puţină sare, ca să se înmoaie. 2. Se fierb soia, ciupercile şi ardeiul gras, timp de 10 minute, în puţină apă cu sare. Se răstoarnă într-o strecurătoare şi se lasă să se scurgă. După aceea, se asezonează […]
Specialitate în culori
1. Se pune la fiert apa cu puţină sare şi, când începe să clocotească, se adaugă pastele şi se lasă pe foc 10 minute. După aceea, se scurg şi se lasă deoparte. 2. Se curăţă dovleceii de coajă şi se taie felii, se mărunţesc ciupercile şi se taie ardeiul gras şi ceapa fâşii subţiri. 3. […]
Tocăniţă de legume
1. Se curăţă şi se spală toate legumele. Morcovii, ardeii graşi şi ceapa se taie în felii subţiri, iar cartofii, roşiile, ciupercile şi vinetele cubuleţe. 2. În uleiul de măsline şi puţină apă se pun la înăbuşit ceapa şi ardeiul gras. Peste acestea se adaugă morcovii, ciupercile, vinetele şi roşiile şi se lasă la fiert, […]
Prăjitură Delicia
1. Se pregăteşte compoziţia din brânză. Se amestecă două ouă cu brânza de vaci, cu două linguri cu zahăr şi cu un plic de zahăr vanilat. Portocala se curăţă felii şi se amestecă în crema de brânză. 2. Separat, se bate bine cu mixerul oul rămas, cu 8 linguri de zahăr. Se adaugă apoi uleiul, […]
Mingiuţe cu carne de pui
1. Se dizolvă drojdia în puţin lapte călduţ, se amestecă cu puţină făină şi se lasă să crească 15 minute. Se pune făina într-un vas, se adaugă gălbenuşurile frecate cu sare şi drojdia, după ce a crescut. 2. Se amestecă ingredientele, se încorporează untul uşor topit şi se frământă câteva minute, până se formează un […]
Ciorbă de legume cu smântână
1. Se spală ceapa, morcovii şi ardeiul, se curăţă şi se toacă mărunt. Se pune uleiul în oala de ciorbă şi legumele tăiate se călesc câteva minute până se înmoaie, apoi se adaugă apă până la jumătate. 2. Între timp, se curăţă varza, se toacă foarte fin şi se adaugă în oala de ciorbă împreună […]
Ciocofantezie
1. Se ung 4 forme cu un strat subţire de unt sau cu apă. 2. Se taie ciocolata în fâşii şi se aşază pe marginile formelor. 3. Se prepară cele două feluri de pudding conform instrucţiunilor de pe ambalaj. 4. Încă fierbinte, pudding-ul se toarnă în forme, întâi cel de ciocolată, apoi cel de vanilie. […]